Neckarkönigin (moestuinblog #256)

Dertig centimeter

0
448
Je kan de bonen van de Neckarkönigin van begin mei tot eind juni zaaien. Oogsten kan tot half oktober. (Foto Erik van Huizen)
Je kan de bonen van de Neckarkönigin van begin mei tot eind juni zaaien. Oogsten kan tot half oktober. (Foto Erik van Huizen)

Ik weet niet wat het was, maar we hadden dit jaar niet zoveel bonen. Ik denk dat de muizen de zaadjes hebben opgepeuzeld. Gelukkig hebben we nog de Neckarkönigin. Hoera! Hoera! Hoera! Want wat een lekkere stokboon is dit. 

Ik heb de laatste zaadjes van de Neckarkönigin pas eind juni in de grond gedaan. Maar het ging goed. Aan de struiken hangen er nu nog veel. En de bonen zijn groot. Ik heb de meetlat langs de grootste boon gelegd en deze was maar liefst dertig centimeter lang. Vaak zijn deze forse en grote bonen niet zo lekker meer, maar de Neckarkönigin was heerlijk.

Beersche Hoeve
De zaden van de Neckarkönigin waren van Bingerheimer saatgut. Ik had deze gekocht tijdens mijn bezoek aan de Beersche Hoeve. Het is de biologisch dynamische boerderij van Odin in het Brabantse Oostelbeers. De Beersche Hoeve heeft zich gespecialiseerd in zaadteelt en alles wat met ontwikkeling en verspreiding van zaadvaste groenterassen te maken heeft.

De zaden van de Neckarkönigin waren van Bingerheimer saatgut. Ik had deze gekocht tijdens mijn bezoek aan de Beersche Hoeve. Het is de biologisch dynamische boerderij van Odin in het Brabantse Oostelbeers.Zaadvast
De Neckarkönigin van Bingerheimer saatgut is een zogenoemd zaadvast ras. Het is een ras dat op de klassieke manier van veredeling is ontstaan. Dit gebeurt door te kruisen en te selecteren. Uit het zaad van het zaadvaste ras komen planten voort met vrijwel dezelfde eigenschappen als de ouders. Hierdoor kan de voorplantingscyclus eindeloos worden voortgezet. Dit in tegenstelling tot F1 hybride zaad. Het meest verkochte zaad.

Makkelijk
De Neckarkönigin is een makkelijk te telen boon. De plant kan goed met ongunstige weersomstandigheden omgaan. Bemesting is meestal niet nodig. Wel moet je een natte bodembewerking vermijden. Als de planten groter zijn, kan je ze eventueel aanaarden.

Lees ook

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here