Moestuingast (moestuinblog #132)

Snuffelen, luieren en zoemen

0
22
Het is een groot hol wat in onze moestuin is gemaakt. We denken een konijn. (Foto Erik van Huizen)
Het is een groot hol wat in onze moestuin is gemaakt. We denken een konijn. (Foto Erik van Huizen)

We hebben sinds kort een gast in onze moestuin. We troffen een groot gat aan bij een van onze boompjes. We denken zelf dat het een konijn is, maar verse sporen zijn niet te zien. Ben benieuwd of deze moestuingast er nog is.

We hebben overigens wel vaker gasten in de tuin. Vaak vliegt er wel een fazant weg als we de moestuin in komen lopen. Ook snuffelt er regelmatig een poes door de tuin. Niet zo raar met alle verschillende vogeltjes. We horen onder meer spechten, de koekoek, roodborstjes, meesjes, puttertjes en natuurlijk de merel. Deze doet zich de laatste tijd vooral tegoed aan onze aardbeien die met al deze warmte al weer aardig rood beginnen te kleuren. De eerste zomerkoninkjes hebben we al op.

En dan zijn er natuurlijk nog de kleinere beestjes. Als je in de tuin bezig bent kom je ze tegen. Er springt een pad weg, een lieveheersbeestje ligt lekker te luieren in de middagzon, een kevertje neemt de vlucht en de hommels en bijtjes zoemen in de bloemenpracht. De biodiversiteit in de moestuin is inmiddels steeds groter aan het worden.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here