Meneer en mevrouw eend (moestuinblog #99)

0
54
Meneer eend is in onze moestuin op zoek naar zijn vrouwtje.
Meneer eend is in onze moestuin op zoek naar zijn vrouwtje. (Foto Erik van Huizen)

Vogeltjes die druk in de weer zijn met het bouwen van een nestje, de fruitbomen die hun bloesem laten zien, ijverige hommeltjes en niet te vergeten meneer en mevrouw eend die door onze moestuin scharrelen. Ik zag ze zelfs in ons mini vijvertje badderen waarna ze via Birdbeach weer een plekje zochten in het gras.

Meneer en mevrouw eend houden zich meestal op in de sloot die langs onze moestuin loopt. Maar regelmatig komen ze eens kijken hoe het er in onze tuin bij staat. Bestemming is meestal het gras onder het voederhuisje voor de vogels. Mevrouw eend pikt dan de zaadjes weg die de vogels uit het huisje hebben gegooid. Dat gebeurt onder het toeziend oog van het mannetje. Hij houdt de wacht. En dat doet hij met verve.

We waren afgelopen weekeinde in de tuin aan het werk toen totaal onverwacht een ander eendenechtpaar overvloog. Ze waren amper in een nabijgelegen sloot geland, overigens niet die van ‘ons’ echtpaar, of het mannetje kwam in de vleugels. Hij achtervolgde de twee indringers minutenlang en verjaagde je ze vele honderden meters weg. Na terugkomst nam hij het er eens goed van. Hij besloot onder een van de vogelhuisjes te gaan liggen zonnen. Het vrouwtje was nog druk aan het eten.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here