Kikkertje neemt intrek in vijvertje 2.0 (moestuinblog #55)

77
Kikkertje zit meestal rustig aan de oevers van vijvertje 2.0 te rusten. (Foto www.ikeetgezond.nl.)

Het lijkt erop of we onze eerste vaste bewoner in ons vijvertje hebben. Het is een klein kikkertje. Hij zit regelmatig te lanterfanten aan de oever. Maar als ik even onze nieuwe bewoner ben vergeten, schrikt hij en zie ik hem snel het water in duiken. Lekker veilig.

Ik heb ons vijvertje nog een beetje aangepast, versie 2.0. Op de schuine oplopende oevers heb ik bijvoorbeeld wat jute gelegd. Daar zit het kikkertje nu meestal op. Verder heb ik wat stenen weggehaald en daar wat boomstammen neergelegd. Dat zorgt voor iets meer beschutte plekjes. Een ‘duikplank’ maakt ons vijvertje nu helemaal af. Verder hebben we naast het vijvertje wat grasachtige planten geplaatst. Wat natuurlijk is gebleven is birdbeach, het strandje voor de vogels.

Inmiddels zie je wel dat het begint te leven in het water. Ik heb daarvoor een emmer water uit de nabijgelegen sloot gepakt. Ook heb ik wat waterplantjes uit de sloot in het water gelegd. Het water is nu al mooi helder. Er vliegt en raast nu al van alles over het wateroppervlak. Toch mooi om te zien hoe snel de verschillende beestjes het vijvertje hebben weten te vinden.

Ons vijvertje 2.0. (Foto www.ikeetgezond.nl)