Karton tegen onkruid (moestuinblog #286)

Blijkt niet altijd te werken

0
85
De aardpeer drukte het karton gewoon opzij. De heermoes boorde zijn puntige kopje eenvoudig door het karton. (Foto Erik van Huizen)
De aardpeer drukte het karton gewoon opzij. De heermoes boorde zijn puntige kopje eenvoudig door het karton. (Foto Erik van Huizen)

Karton, je ziet het steeds vaker in de moestuinen liggen. Het is bedoelt om het onkruid een beetje in toom te houden. Maar dan moet je geen sterke planten onder het karton hebben. Ze duwen het karton gewoon omhoog of gaan er dwars doorheen.

Je kan onkruid natuurlijk gewoon weg krijgen door te schoffelen, maar het kan dus ook met karton. De planten krijgen dan geen licht meer en sterven af. Dat duurt wel wat langer dan schoffelen. Tot een heel seizoen aan toe. Daar moet je dus wel rekening mee houden.

Overlappen
Het beste kan je zo min mogelijk bedrukt karton gebruiken. Dat is niet schadelijk voor de tuin. Grote stukken karton zijn het makkelijkste. Dan kan je ze genoeg laten overlappen. Ik had dat waarschijnlijk niet gedaan. De aardpeer wist zich daardoor gewoon tussen het karton door te wurmen. En omdat het karton na alle regen goed nat was geworden, wist zelfs de heermoes zich door het karton te ‘boren’.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here