Insectenhotel (#93)

Kleine en grote gasten zijn welkom

0
206
De ingang van het hotel staat op het zuidoosten, zo hebben de insecten minder last van de wind en de regen uit het westen. (Foto Erik van Huizen)

Hoewel het in het algemeen voor de insecten goed toeven is in onze moestuin, heb ik samen met Carolien toch maar eens de handen uit de mouwen gestoken en een insectenhotel gebouwd. Ik ben heel erg benieuwd of de insecten een kamer gaan boeken in het hotel op de Hubertinahof.

De basis voor het hotel bestaat uit een dikke tak van een omgewaaide boom die nu stevig in de grond staat. Hier heb ik twee ‘plakjes’ hout van een dikkere stam aan bevestigd. Hierin had ik eerst gaatjes van verschillende groottes geboord. Zo heeft ieder insect in de kamer voldoende ruimte.
Onder de twee ‘plakjes’ hout hangt een huisje met holle stelen van verschillende planten en wat dennenappels. Op de grond heb ik eerst wat oude stenen gestapeld die we hadden bewaard van de verbouwing van ons huis. Daar bovenop heb ik stenen gelegd waarin ik gaten heb geboord. Hier zouden vooral de metselbijtjes van houden. Ben benieuwd.
Ik hoop dat er zo voor ieder insect een passend plekje is te vinden in ons hotel in Arcen.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here