Hulp in de moestuin (moestuinblog #107)

0
108
Druk aan het werk in de moestuin. (Foto Erik van Huizen)
Druk aan het werk in de moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Het was de afgelopen dagen heerlijk weer en we hebben lekker in de tuin kunnen werken. En we kregen hulp. Van mijn moeder. Ze was een paar dagen bij ons op bezoek in Arcen.

Mijn moeder is inmiddels 81 jaar, maar dat weerhield haar er niet van om de afgelopen dagen mee te helpen in de moestuin. Ze heeft onder meer ‘onkruid’ uit de grond gestoken en getrokken. Het zag er weer mooi uit op het bedje met de kiwibessen.
Omdat we afgelopen nachten nog wel te maken hadden met nachtvorst, moesten we het loof van de aardappels nog wel iedere dag toedekken. Mijn moeder is daardoor inmiddels een professioneel ‘pieperpotjesplaatser’ geworden.

Asperge
Hoewel in onze moestuin vanwege het koude weer de asperges nog niet hun kopjes uit de grond steken, hebben we al wel asperges met mijn moeder gegeten. Ze waren vanwege het koude weer nog aardig aan de prijs, maar smaakten volgens mijn moeder heerlijk. Ook hebben we nog nieuwe cholesterolthee voor mijn moeder gemaakt met kruiden uit de tuin. Ze drinkt daar een paar koppen per dag van. Het heeft er onder meer voor gezorgd dat ze geen medicijnen meer hoeft te slikken tegen een te hoog cholesterol. Zo zie je maar weer dat de natuur ons bijna alles kan geven wat we nodig hebben.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here