Hügelbed inzaaien (moestuinblog #264)

Suikerbrood?

0
109
De plantjes groenlof (suikerbrood) sieren nu het Hügelbed. De zaadjes van de veldsla en winterpostelein zitten in de grond. (Foto Erik van Huizen)
De plantjes groenlof (suikerbrood) sieren nu het Hügelbed. De zaadjes van de veldsla en winterpostelein zitten in de grond. (Foto Erik van Huizen)

In de moestuin is het winterklaar maken begonnen. We zijn aan het snoeien en aan het zaaien wat nog gezaaid kan worden. Zoals winterpostelein, veldsla en groenlof op het Hügelbed. En binnenkort knoflook.

In een tuincentrum zag ik onlangs plantjes suikerbrood staan. Ik wist niet wat het was en dacht een nieuwe groente te hebben ontdekt. Maar na bij thuiskomst even ‘gegoogled’ te hebben, bleek het te gaan om groenlof. Een groente die we al eerder in de tuin hadden.

Hügelbed
Ik heb de groenlof aan beide zijden van het Hügelbed geplant. Bovenop het Hügelbed heb ik een sleufje gemaakt waarin ik de zaadjes van de veldsla heb gelegd. De resterende zaadjes heb ik verdeeld tussen de groenlof. Aan de andere kant ven het Hügelbed heb ik winterpostelein gezaaid. Als je deze in het najaar zaait, kan je daar in het voorjaar van eten. Gezaaid in een kasje kan je er al in de winter van eten. Goed om de vitamine C aan te vullen.

Wil je ook een Hügelbed maken. Kijk dan op de pagina ‘een Hügelbed maken’ hoe ik deze heb aangelegd.

Gerechten met groenlof of winterpostelein

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here