Hügelbed cleanup (moestuinblog #302)

Heel voorzichtig

0
176
Eén kant van het hügelbed is al weer aardig schoon. Aan de andere kant staan de pompoenplanten. (Foto Erik van Huizen)
Eén kant van het hügelbed is al weer aardig schoon. Aan de andere kant staan de pompoenplanten. (Foto Erik van Huizen)

Het hügelbed in onze moestuin was de laatste tijd nogal overwoekerd door de pompoenplanten die ik daar in de buurt had geplant. Het werd echter tijd om ook nog andere groente te planten. Dat vroeg om een hügelbed cleanup.

Het was nog een beetje een gedoe om de ‘tentakels’ van de pompoenplanten om te leiden. De pompoenplant houdt zich namelijk ook nog met kleine tentakels vast aan de grond. Voorzichtig dus. Maar het is gelukt. Op het schoongemaakte stuk heb ik palmkool geplant. Dat ontbrak nog als wintergroente in onze tuin, maar ik kon maar geen biologische plantjes vinden.

Verrassing
Tijdens het schoonmaken stuitte ik ook nog op een cadeautje van moeder natuur. Ik had vorig jaar onder meer veldsla en groenlof op het hügelbed geplant en gezaaid en tot mijn grote verbazing was dit nu weer aan het opkomen. Bovenop het hügelbed stond de veldsla al weer te pronken. Een beetje aan de zijkant zag ik voorzichtig de blaadjes van de groenlof al weer uit de grond komen. Ik blijf mij daar toch over verwonderen. Je plant een zaadje en hebt daar lange tijd plezier van. Het is bijna net als het leven.

Wil je weten wat een hügelbed is en hoe je deze maakt? Neem dan een kijkje op mijn blog ‘een hügelbed maken

Recepten met palmkool

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here