De aardbeien en de merels (moestuinblog #134)

Lekker zoet

0
181
Ook merels vinden onze aardbeien niet te versmaden. (Foto Erik van Huizen)
Ook merels vinden onze aardbeien niet te versmaden. (Foto Erik van Huizen)

De zon heeft er in onze moestuin inmiddels voor gezorgd dat de aardbeien mooi rood zijn geworden. Maar het is oppassen, want ook de merels vinden de zomerkoninkjes niet te versmaden.

We werken niet graag met netten in onze moestuin. Onze grootste vrees is dat we een keer een vogel aantreffen in het net. Maar soms moet je toch echt je groente en fruit beschermen. We doen dat het liefste met kippengaas. Die plaatsen we dan als een boog over de te beschermen planten. Ook over de aardbeien heb ik nu kippengaas gemaakt. Anders krijgen we echt geen enkele aardbei. Niet dat we de merels een lekker hapje misgunnen, maar van die aardbeien waar overal een hap is uitgenomen zien er ook niet meer lekker uit. Ook krijg je zo snel rotte plekken.

Dus dan toch maar gaas over de aardbeien. Dat bleek nog wel een klusje. Ik dacht klaar te zijn, maar ik mij nog niet omgedraaid of de eerste merel zat al onder het gaas aan een aardbei te pikken. Hij had toch nog een gaatje in het gaas weten te vinden. Ik heb hem vriendelijk verzocht plaats delict te verlaten. Daarna heb ik het gaas goed op de grond dicht gemaakt. Sindsdien hebben we genoeg van die lekkere rooie rakkers. Ze zijn heerlijk zoet. Niet te vergelijken met de ‘plofaardbeien’ uit de supermarkt.

Lees ook Meeste pesticiden zijn te vinden op aardbeien

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here