Bostuintje (moestuinblog #217)

Uit de zon

0
39
In het bostuintje staan verschillende soorten anemonen. Allemaal kunnen ze goed tegen de schaduw. (Foto Erik van Huizen)
In het bostuintje staan verschillende soorten anemonen. Allemaal kunnen ze goed tegen de schaduw. (Foto Erik van Huizen)

Naast het net opgeleverde varentuintje, hadden we nog een stukje grond waar vrijwel nooit zon komt. Ik ben naar het tuincentrum gereden en heb bij de ‘afdeling’ schaduwplanten de soorten uitgezocht die we nog niet in de tuin hebben staan.

Voordat ik de plantjes kon planten, heb ik eerst de grond goed schoongemaakt met de spitvork. Het stond vol met brandnetel en zevenblad. Daarvan staan er nog voldoende in onze tuin. Het bleek een flinke klus voor het kleine stukje grond naast de varens. Uiteindelijk had ik een hele ton met wortels. Daarna heb ik de blaadjes en takjes met een bladhark bij elkaar ‘geveegd’. Vervolgens heb ik de planten op de goede plek gezet en gaten in de grond gemaakt. De grond heb ik gemengd met bodemverbeteraar voor de biologische moestuin. Na de grond wat nat te hebben gemaakt, heb ik de planten in de gaten gezet. Vervolgens heb ik de grond weer afgedekt met de blaadjes en de takjes.

Anemonen
In het bostuintje staan voornamelijk anemonen die graag in de schaduw staan; Honorine Jobert, Königin Charlotte, Pamina, Hadspen Abundance, Andrea Atkinson en Spendens. Als het goed is gaan de anemonen van augustus tot en met oktober bloeien.

De anemonen heb ik gelardeerd met paddenlelie (Tricyrtis) en een klein blijvende geitenbaard (Aruncus aethusifolius). Beiden planten die ook graag in de schaduw staan. Ik ben heel erg benieuwd hoe het bostuintje er over een paar maanden uitziet.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here