Beetje voor beetje (#94)

Wie wat bewaart, heeft wat

0
94
Moestuinblog ik eet gezond.
Een deel van de bedjes is al schoon en voorzien van een laag koemest. (Foto Erik van Huizen)

Zomerse temperaturen, maar ook storm, veel regen en hagel, vorst en aan het einde van de week zelfs weer winterse neerslag. De planten in de moestuin hebben het kortom niet makkelijk de laatste weken. Toch zijn we al weer een beetje aan het werk in de moestuin.

Tot nu toe ben ik alleen nog maar bezig geweest met hakken en zagen. Zo heb ik van een boomstam een insectenhotel gemaakt en ben ik begonnen met het restaureren van de paden langs de bedjes met groenten. Carolien heeft een deel van de bedjes al mooi schoongemaakt en waar nodig voorzien van een laag koemest. Waar we de komende tijd nog niets gaan planten laten we voorlopig nog lekker vol staan met de groenbemesters en al het andere wat er spontaan is gekomen. Onder de bladeren leven vaak nog veel beestjes.

De moestuin is nu vrijwel leeg, behalve de vaste planten als het eeuwig moes, asperges en de rabarber. De rabarberplanten hebben inmiddels al een mooi laagje koemest gekregen en de rode kopjes komen al weer boven de grond. Voor de boerenkool nadert nu toch echt het einde. Misschien nog één maaltje en dan is het op. En dat is prima, over een paar dagen is het al lente. We krijgen nog wel eerst een paar dagen met nachtvorst. Dus alsnog goed boerenkoolweer. Wie wat bewaart, heeft wat…

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here