Aardperenmikado (moestuinblog #152)

Gelukkig blijkt de aardpeer flexibel

0
91
De aardpeer is het belangrijkste slachtoffer van de wind in onze moestuin. De aardpeer is op zijn lekkerst als je hem vers eet, de knollen drogen namelijk snel uit. De zoete smaak van de aardpeer doet denken aan die van de artisjok. (Foto Erik van Huizen)
De aardpeer is het belangrijkste slachtoffer van de wind in onze moestuin. De aardpeer is op zijn lekkerst als je hem vers eet, de knollen drogen namelijk snel uit. De zoete smaak van de aardpeer doet denken aan die van de artisjok. (Foto Erik van Huizen)

Ook de Hubertinahof moet er vandaag aan geloven. In onze moestuin waait het weliswaar flink, maar van echte ‘schade’ is gelukkig geen sprake. Wel zijn sommige van de keurig op een rijtje geplaatste aardperen veranderd in een soort van mikado.

Een aantal weken geleken had ik de aardperen nog zo mooi aangebonden. Ik had een aantal stevige paaltje in de grond gehamerd. Tussen de palen had ik een touw gespannen. Zo bleven de aardperen mooi op een rij. Ze zouden zo zelfs de heftigste wind moeten kunnen doorstaan. Dacht ik. Maar het mocht toch niet zo zijn. De wind raast vandaag te hard over de Hubertinahof en de aardperen zijn het slachtoffer. Gelukkig zijn ze aardig flexibel en zijn er maar een paar echt afgebroken. De andere kunnen we hopelijk weer rechtop zetten zodat we deze winter toch nog kunnen genieten van heerlijke gerechten met aardpeer.

Recepten met aardpeer

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here