Ik maak miso, bruine basmatirijst en bruine bonen (#4)

De miso van bruine bonen en bruine basmatirijst staat inmiddels goed te fermenteren. De miso staat inmiddels zo’n drie weken in een kastje naast...

Winterse preisoep

Deze preisoep van winterprei is met de pastinaak, de ui en de gember een echte winterse soep. Door de miso en de shoyu geeft...

Wortelsalade met een misodressing

Deze salade van wortel met rettich, de Japanners noemen deze wortel daikon, heb ik gemaakt met een dressing van witte (shiro) miso. Dit is...

Het miso kookboek

Ze wordt ook wel de miso-expert van Groot-Britannië genoemd, maar zelf ziet Bonnie Chung zich als een ‘gepassioneerde miso-enthousiasteling met diep respect voor de...

Ik maak miso, bruine basmatirijst en bruine bonen (#3)

De dag van de waarheid, want de grote vraag is of mijn koji-kin is gelukt. Na het opstaan spuit ik alles voor het laatst...

Ik maak miso, bruine basmatirijst en bruine bonen (#2)

Dag twee van het maken van de koji-kin is aangebroken. Nog amper wakker open ik om zeven uur in de ochtend nieuwsgierig de droogoven....

Ik maak miso, bruine basmatirijst en bruine bonen (#1)

Ik ben vandaag begonnen met het zelf maken van miso. Ik ben namelijk heel erg benieuwd of je met producten uit de buurt net...

Pastinaaksoep met gierst

Gierst is een graangewas dat van nature glutenvrij is. Het heeft een beetje zoete smaak en je kan het gebruiken als vervanger van couscous...

Linzen misosoep met zeesla

Deze soep heb ik gemaakt met gedroogde zeesla. Zeesla is een groenwier dat veel voorkomt, bijvoorbeeld in Zeeland en in de Waddenzee. Je vindt...

Verwarmende misosoep

De witte kool in deze soep zorgt na het pureren voor een lekkere 'romige' soep. De zeekraal brengt een 'bite' in de soep die...