Misoblog
Krachtige misosoep
Het wordt buiten weer kouder, dus het wordt tijd voor wat meer krachtig en verwarmend voedsel. Ik kreeg direct zin in een energierijke misosoep....
Misosoep met Chinese kool
‘Dit een echte slobberige Chinese soep’, zei mijn vriendin toen ze deze soep proefde. Hij was wel een beetje te pittig, maar dat is...
Home made miso is klaar (#10)
Mijn eerste home made miso van bruine basmatirijst en bruine bonen is inmiddels klaar. Ik heb hem geproefd en hij smaakt echt heerlijk.
De bruine...
Ik maak miso, zwarte rijst en kikkererwten (#9)
Ongeveer twee dagen geleden begon ik met het maken van de koji-kin voor mijn miso van zwarte rijst en zwarte kikkererwten. Inmiddels zit de...
Ik maak miso, zwarte rijst en kikkererwten (#8)
Na mijn miso’s van bruine basmarijst met bruine bonen en kamut met groene linzen, ben ik vandaag begonnen met een miso van zwarte rijst...
Ik maak miso, kamut en groene linzen (#7)
Mijn tweede miso die ik in mijn leven heb gemaakt, zit vandaag in de weckpot. Het is een miso van kamut en groene linzen....
Ik maak miso, kamut en groene linzen (#6)
Het lijkt goed te gaan met mijn koji-kin in de koelbox. Na 24 uur begint het al een beetje te ruiken naar de koji-kin...
Ik maak miso, kamut en groene linzen (#5)
Vandaag ben ik voor de tweede keer in mijn leven begonnen met maken van koji-kin als basis voor een miso. Dit keer ga ik...
Schotel van rode kidneybonen met misosaus
Dit is een simpele bonenschotel. De rode kidneybonen met de lekkere zoete ui combineren heerlijk met bruine basmatirijst. Wij aten er spruitjes uit eigen...
Miso vermindert effect van zout op de bloeddruk
FUKUOKA Teveel zout eten is niet goed voor de bloeddruk. Je zou dus zeggen dat miso, wat gemaakt is met flink wat zout, de...
Nederland vraagt Europa om snelle verbetering dierenwelzijn
BRUSSEL Nederland heeft de Europese Commissie opgeroepen niet langer te wachten met de herziening van de Europese wetgeving op het gebied van dierenwelzijn. Zo...
Minister neemt motie verbieden glyfosaat niet zonder meer over
DEN HAAG Minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit neemt de aangenomen motie van de Partij voor Dieren tegen de nieuwe Europese goedkeuring van...
Meerderheid kiezers wil meer plantaardige voeding
DEN HAAG Een meerderheid van de kiezers wil vergaande stappen van hun politieke partijen bij het verkleinen van de veestapel, meer subsidies voor plantaardige...
Appelcrumble met zwarte bessen
We hebben dit jaar in onze moestuin heel erg grote goudreinetten. Omdat we deze zaterdag op de Hubertinahof een groep van enthousiaste belangstellenden op...
Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool
Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten.
Wat...
Bonensoep van drie soorten bonen
In onze moestuin waren de bonen rijp. We hadden dit jaar witte bonen (zogenoemde boerentenen), Groninger pronkbonen en zwarte bonen. Ik heb er een...
De waardevolle klimop (moestuinblog #307)
Soms is het zo makkelijk om iets te doen voor de natuur, voor de insecten welteverstaan. Of eigenlijk; niets te doen. Zoals de vele...
Bonen oogsten (moestuinblog #306)
In onze moestuin zijn de bonen klaar om geoogst te worden. Je kan ze drogen, maar ook vers zijn ze heerlijk. We hebben allemaal...
Druivensap maken met de sappan (moestuinblog #305)
We hadden dit jaar zoveel druiven aan de struiken hangen, dat we er maar sap van hebben gemaakt. Het waren vele kilo’s, uiteindelijk hadden...
Sappan
We merken het zelf in onze moestuin. Soms heb je zoveel fruit of groente dat je niet weet hoe je het op krijgt. Een...
Andijvie
Andijvie is een heel erg lekkere, iets bittere, groente. En andijvie is veelzijdig. Je kan andijvie rauw eten als een salade, maar eveneens koken...
Komkommer
Komkommers, we hebben ze elk jaar in onze moestuin staan. Veel mensen vinden het ‘slechts waterbommetjes', maar ze zijn erg gezond. Net als andere...