Misoblog

Deze misosoep is gemaakt met de meest krachtige misosoort, de hatcho miso. (Foto Erik van Huizen)

Krachtige misosoep

Het wordt buiten weer kouder, dus het wordt tijd voor wat meer krachtig en verwarmend voedsel. Ik kreeg direct zin in een energierijke misosoep....
De mugi miso van gerst in deze soep is een echte lentemiso. (Foto Erik van Huizen)

Misosoep met Chinese kool

‘Dit een echte slobberige Chinese soep’, zei mijn vriendin toen ze deze soep proefde. Hij was wel een beetje te pittig, maar dat is...
Home made miso is klaar (#8)

Home made miso is klaar (#10)

Mijn eerste home made miso van bruine basmatirijst en bruine bonen is inmiddels klaar. Ik heb hem geproefd en hij smaakt echt heerlijk. De bruine...
Ik maak miso, zwarte rijst en kikkererwten (#9)

Ik maak miso, zwarte rijst en kikkererwten (#9)

Ongeveer twee dagen geleden begon ik met het maken van de koji-kin voor mijn miso van zwarte rijst en zwarte kikkererwten. Inmiddels zit de...

Ik maak miso, zwarte rijst en kikkererwten (#8)

Na mijn miso’s van bruine basmarijst met bruine bonen en kamut met groene linzen, ben ik vandaag begonnen met een miso van zwarte rijst...

Ik maak miso, kamut en groene linzen (#7)

Mijn tweede miso die ik in mijn leven heb gemaakt, zit vandaag in de weckpot. Het is een miso van kamut en groene linzen....

Ik maak miso, kamut en groene linzen (#6)

Het lijkt goed te gaan met mijn koji-kin in de koelbox. Na 24 uur begint het al een beetje te ruiken naar de koji-kin...

Ik maak miso, kamut en groene linzen (#5)

Vandaag ben ik voor de tweede keer in mijn leven begonnen met maken van koji-kin als basis voor een miso. Dit keer ga ik...

Schotel van rode kidneybonen met misosaus

Dit is een simpele bonenschotel. De rode kidneybonen met de lekkere zoete ui combineren heerlijk met bruine basmatirijst. Wij aten er spruitjes uit eigen...

Miso vermindert effect van zout op de bloeddruk

FUKUOKA Teveel zout eten is niet goed voor de bloeddruk. Je zou dus zeggen dat miso, wat gemaakt is met flink wat zout, de...