Pizza met Nutri-Score B

Veel verzadigd vet

0
46
Een donkergroene A staat voor de meest gezonde samenstelling binnen de productgroep. Producten met de minst gezonde samenstelling krijgen een donkeroranje E. (Foto Erik van Huizen)
Een donkergroene A staat voor de meest gezonde samenstelling binnen de productgroep. Producten met de minst gezonde samenstelling krijgen een donkeroranje E. (Foto Erik van Huizen)

De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat consumenten snel en gemakkelijk kunnen kiezen voor gezonde voeding. Hiervoor is heldere en betrouwbare informatie op producten nodig. Het voedselkeuzelogo Nutri-Score kan hier volgens de overheid bij helpen. Maar een pizza mozzarella die een score B krijgt, vind ik toch een beetje vreemd.

De pizza mozzarella die ik kocht weegt 355 gram. Zo’n 40 gram daarvan is vet, waarvan 14 gram verzadigd vet. Met het eten van deze pizza heb je daarmee al 70% van je dagelijkse hoeveelheid verzadigd vet binnen. Ook zit in de pizza 3,3 gram zout. Goed voor 55% van de dagelijkse maximale hoeveelheid. De pizza mozzarella geeft je wel veel energie. Deze Italiaanse lekkernij bevat 846 kcal, 42% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Ingrediënten
Als we kijken naar de ingrediëntenlijst, dan zien we dat de pizza vanzelfsprekend voor het grootste deel uit tarwebloem bestaat. Volkoren meel zou hier een gezonder alternatief zijn geweest. Daarna volgen mozzarellakaas (24%), tomatenpuree (11%), cherry tomaten (10%), water en tomatenconcentraat.

Aan het einde van de lijst, en dus zitten deze ingrediënten het minste in deze pizza, komen we knoflook, ui, oregano en paprika tegen. Daarmee is het aandeel groente op deze pizza minimaal.

Maar ja, een pizza eet je ook niet omdat je gezond bezig wil zijn. Maar als je alleen maar de Nutri-Score kijkt, zou je wel kunnen denken dat deze pizza gezond is.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here