Masterpiece

‘Om elke dag van te genieten’

0
392
Deze biologische drank zou volgens de fabrikant het beste van drie verschillende planten in zich verenigen. (Foto Erik van Huizen)
Deze biologische drank zou volgens de fabrikant het beste van drie verschillende planten in zich verenigen. (Foto Erik van Huizen)

De romigheid van kokosnoot, de natuurlijke zoetheid van rijst en een vleugje Europese soja. Het was volgens de fabrikant nodig om ‘deze heerlijk milde biologische drank te creëren’. Het werd ‘een plantaardig meesterwerk om elke dag van te genieten’.

Als een fabrikant spreekt van een meesterwerk, dan zijn de verwachtingen hooggespannen. Want zal dit nu eindelijk eens een plantaardige drank zijn die niet bijna helemaal uit water bestaat? Een teleurstelling ligt op de loer.

Water
En het wantrouwen blijkt weer terecht. Want ook de ingrediëntenlijst van dit plantaardige meesterwerk begint met water. Het percentage staat er niet bij, maar waar de lijst mee begint, zit er het meeste in. Dan volgen de plantaardige producten. Ruim acht procent (8,02%) aan rijst, kokos en geschilde sojabonen zitten in het drankje. De overige ingrediënten zijn koudgeperste zonnebloemolie, stabilisator, guargom en zeezout. Het meesterwerk valt mij betreft hiermee toch wel een beetje van zijn sokkel.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here