Kippenvlees in vegasoep

Met één ster

0
299
Echt kippenvlees in vegetarische soep van de Jumbo.
Voedselwaakhond foodwatch kwam erachter dat in de vegetarische currysoep van Jumbo echt kippenvlees zit. (Foto foodwatch)

AMSTERDAM ‘De authentieke geur van koriander, het zoete aroma van kokos en de pittige smaak van chili… Welkom in Maleisië’, valt er te lezen op de rode curry soep van Jumbo. ‘Met deze soep waan je je heel even op reis in Azië. Zoet en pittig gaan in deze verrassende vegetarische soep hand in hand.’

Dat klinkt lekker zou je als vegetariër kunnen denken. Maar dat verandert als je toch even de kleine lettertjes leest. Op het etiket staat namelijk te lezen dat deze rode currysoep onder meer uit groenten, kip en kokosmelk bestaat. Dat zullen dan wel vegetarische kipstukjes zijn. Maar om precies te zijn, bestaat de soep voor 11,3% uit groenten als tomatenpuree, rode paprika, sjalot en lente-ui en voor 5% uit kokosnootextract met water. Maar dan komt het. In de soep zit namelijk voor 4,9% aan kipstukjes met water, aardappelzetmeel, zout en stabilisator. En dat zijn dus geen vegetarische kipstukjes, want die krijgen geen één ster van het Beter leven keurmerk. Het blijkt om echt kippenvlees te gaan.

Beter weten
Als vegetariër krijg je nog steeds af en toe de opmerking dat je toch wel vis of kip kunt eten. Ik leg dan meestal nog maar een keer uit wat vegetarisch precies inhoudt. Maar een soepmaker en een supermarkt zouden beter moeten weten. Daarom hebben we Jumbo om een reactie gevraagd. Wordt vervolgd.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here