Houthakkersbrood

Une cuisson robuste

0
98
De rustieke korst en het lekkere kruim zouden het malse karakter en pure ingrediënten als geen ander in het houthakkersbrood bewaren. (Foto Erik van Huizen)
De rustieke korst en het lekkere kruim zouden het malse karakter en pure ingrediënten als geen ander in het houthakkersbrood bewaren. (Foto Erik van Huizen)

Ik zag het bij de plaatselijke supermarkt liggen pain bûcheron, houthakkersbrood in het Nederlands. Ik dacht aan een degelijk stuk volkorenbrood waarmee ik de dag wel door zou komen. Het bleek helaas anders.

‘Une cuisson robuste’ staat op de verpakking. Robuust gebakken dus. En het wordt nog mooier. ‘Ons extra dik houthakkersbrood heeft een rustieke korst en luchtig lekker kruim. Zo bewaart hij zijn mals karakter en pure ingrediënten als geen ander.’ Het water liep mij werkelijk in de mond. En ik moet zeggen dat het een heerlijk brood is. Maar over die pure ingrediënten valt nog wel te discussiëren.

Volkoren
Denk je aan pure ingrediënten, dan denk je toch snel aan volkoren. Want alleen in volkorenmeel zitten alle delen van de graankorrel zoals de meelkern, de kiem en de zemelen. Volkorenbrood bevat dus alle voedingsstoffen die in de graankorrel zitten. Bloem wordt uitsluitend gemaakt van het binnenste deel van de graankorrel. Minder ‘puur’ dus. En laat het houthakkersbrood nu gemaakt zijn van bloem. Daar kan een houthakker toch niet op leven.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here