Kaasspread groene pesto (#ikleesetiketten)

Met 2,4% basilicum

0
182
Op de voorkant heet de inhoud van dit bakje ‘kaasspread groene pesto’, op de achterkant ‘spread van mayonaise, oude kaas en groene pesto’. (Foto Erik van Huizen)

ARCEN Groene pesto staat op het etiket van het bakje. Ze zijn drie voor vijf euro. Eenmaal op een stukje stokbrood gesmeerd vind ik het vies. Het heeft niets te maken met pesto, maar smaakt vooral naar kaas. Het woord kaasspread boven groene pesto verklaart veel. Ik besluit toch maar eens het etiket op de achterkant te bestuderen.

Het etiket verklaart veel, maar niet alles. Deze kaasspread groene pesto bestaat namelijk voor ruim 58% uit mayonaise. Er zit wel ruim 33% oude kaas in, terwijl je in pesto Parmezaanse kaas verwacht. De spread bevat verder 2,4% basilicum en 2,4% pijnboompitten. De lijst wordt gecomplementeerd met verdikkingsmiddelen (E412 en E415), conserveermiddelen (E202 en E251) en antioxidant (E385).

De beste pesto maak je dus gewoon zelf. Dan weet je in ieder geval wat erin zit. Kijk maar eens naar mijn recept van pesto met walnoot, pesto met twee soorten basilicum, zomerse pesto en pesto van boerenkool. Omdat deze pesto’s vegan zijn, zit er geen echte kaas in. Vanwege de edelgistvlokken zijn ze desondanks superlekker.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here