Ik maak miso

Ik maak miso, bruine basmatirijst en bruine bonen (#1)

Ik ben vandaag begonnen met het zelf maken van miso. Ik ben namelijk heel erg benieuwd of je met producten uit de buurt net...

Ik maak miso, bruine basmatirijst en bruine bonen (#2)

Dag twee van het maken van de koji-kin is aangebroken. Nog amper wakker open ik om zeven uur in de ochtend nieuwsgierig de droogoven....

Ik maak miso, bruine basmatirijst en bruine bonen (#3)

De dag van de waarheid, want de grote vraag is of mijn koji-kin is gelukt. Na het opstaan spuit ik alles voor het laatst...

Ik maak miso, bruine basmatirijst en bruine bonen (#4)

De miso van bruine bonen en bruine basmatirijst staat inmiddels goed te fermenteren. De miso staat inmiddels zo’n drie weken in een kastje naast...

Ik maak miso, kamut en groene linzen (#5)

Vandaag ben ik voor de tweede keer in mijn leven begonnen met maken van koji-kin als basis voor een miso. Dit keer ga ik...

Ik maak miso, kamut en groene linzen (#6)

Het lijkt goed te gaan met mijn koji-kin in de koelbox. Na 24 uur begint het al een beetje te ruiken naar de koji-kin...

Ik maak miso, kamut en groene linzen (#7)

Mijn tweede miso die ik in mijn leven heb gemaakt, zit vandaag in de weckpot. Het is een miso van kamut en groene linzen....