Ik lees etiketten

IJs is natuurlijk nooit gezond, maar als je dan toch een keer zondigt, dan vind ik het vegan ijs van Hertog het lekkerste dat nu te krijgen is. (Foto Erik van Huizen)

Vegan vanille-ijs

Ik vind het een van de lekkerste vegan ijssoorten, het vanille-ijs van Hertog. Het is lekker ‘romig’ en ik zou denk ik niet het...
Deze mix voor goulash bestaat voor een groot deel uit zout. Maak dus liever zelf een lekkere mix. Zoals voor deze vegan goulash. (Foto Erik van Huizen)

Mix voor goulash

Ik dacht eens een keer makkelijk te doen en wilde een zakje mix voor goulash kopen. Ik heb het na het lezen van de...
Met dit broodje vegan tonijnsalade krijg je ongeveer 35 gram groente. En dat is altijd meegenomen. (Foto Erik van Huizen)

Volkoren sandwich vegan tonijnsalade

Het was een lekker broodje, deze volkoren sandwich vegan tonijnsalade van de Appie. Maar als je kijkt op de ingrediëntenlijst, kom je tientallen ingrediënten...
Een donkergroene A staat voor de meest gezonde samenstelling binnen de productgroep. Producten met de minst gezonde samenstelling krijgen een donkeroranje E. (Foto Erik van Huizen)

Pizza met Nutri-Score B

De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat consumenten snel en gemakkelijk kunnen kiezen voor gezonde voeding. Hiervoor is heldere en betrouwbare informatie op producten nodig....
Nutri-score A, lekker frisse sojabonen en het vegan logo. Je zou zo zeggen dat deze sojagurt erg gezond is. (Foto Erik van Huizen)

Sojagurt

Vegan, je ziet deze inmiddels hippe term overal in de winkels verschijnen. Maar het betekent niet dat het ook altijd echt gezond is. Zoals...
Het Voedingscentrum vergeleek zes kant-en-klare barbecuesauzen met elkaar.

32 gram suiker in 100 gram barbecuesaus

DEN HAAG Barbecuesauzen zitten vaak vol suiker en zout, maar er zijn grote verschillen. Zo bevat de barbecuesaus honey van de Jumbo maar liefst...
Deze biologische drank zou volgens de fabrikant het beste van drie verschillende planten in zich verenigen. (Foto Erik van Huizen)

Masterpiece

De romigheid van kokosnoot, de natuurlijke zoetheid van rijst en een vleugje Europese soja. Het was volgens de fabrikant nodig om ‘deze heerlijk milde...
De voorkant van de verpakking beloofde veel goed. (Foto Erik van Huizen)

Brood van emmer

Op een opvallende rode sticker stond op de broodverpakking emmer. Op mijn opleiding voor natuurvoedingskok had ik geleerd dat dit een van de oudste...
In dit bakje macadamiamix van 160 gram zit 32 gram aan macadamia noten. (Foto Erik van Huizen)

Macadamiamix

Het is altijd een beetje opletten met mixen. Het is vaak namelijk zo dat de naam niet werkelijk aangeeft wat het meeste in de...
Verkoold plantaardig materiaal geeft de zwarte kleur aan deze ‘gourmet seaweed pearls’. (Foto Erik van Huizen)

Vegan kaviaar

‘Zeewiertopping gemaakt van zeewier extract’, staat op de onderkant van het glazen potje. Het is een soort veganistische kaviaar. Ik vraag mij af wat...