Iedereen vond deze soep zo lekker dat deze snel op was. Geen tijd voor een foto dus. Daarom maar een foto van ons pompoenenlandje in de moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Zoete nazomersoep van pompoen, courgette en maïs

Bij de nazomer, zo mogen we de warme dagen van de afgelopen tijd nog wel noemen, hoort volgens de natuurvoedingskeuken de zoete smaak. Daarom...
De yin yang bonen zorgen voor de eiwitten in dit pastagerecht. (Foto Erik van Huizen)

Pasta met yin yang bonen

In onze moestuin hadden we dit jaar voor het eerst yin yang bonen. Ik heb de peulen gedopt en de mooie boontjes gebruikt in...
De edelgistvlokken op de prei geven dit gerecht iets ‘kazigs’. (Foto Erik van Huizen)

Preischotel uit de oven

Prei gebruik ik vaak als toevoeging aan een gerecht. Kleine beetjes dus. Dit is echter een echte preischotel waarin de prei schittert door de...
De paarse regenboogwortels kleurden de soep helemaal paars. (Foto Erik van Huizen)

Simpele groentesoep

Deze simpele groentesoep werd tijdens het koken helemaal paars, na enige tijd zelfs dieppaars. Leuk om te zien hoe de paarse wortel van de...
Deze pastamaaltijd is eenvoudig te maken, vergt weinig tijd en is echt heerlijk. (Foto Erik van Huizen)

Snelle penne van emmer

Ik had het oergraan emmer nog nooit eerder gebruikt. We hadden het er wel eens over gehad op mijn opleiding voor natuurvoedingskok, maar pas...
Ik vind snijbiet er zo mooi uitzien dat ik geen foto heb gemaakt van het kant en klare gerecht, maar van de kleurrijke snijbiet voordat het wordt gestoomd. (Foto Erik van Huizen)

Eenvoudige snijbiet

Dit recept is heel erg eenvoudig, maar snijbiet verdient het ook dat je er zo weinig mogelijk mee doet. Het heeft een smaak wat...
Schotel van zwarte rijst en pompoen

Zwarte rijst met pompoen

Ik had nog een restje zwarte rijst over de miso die ik aan het maken ben en onder de trap lag nog een heerlijke...

Winterse pasta bolognese

Deze vegan pasta bolognese heb ik dit keer gemaakt met typische wintergroenten. Dus dit keer geen bleekselderij, maar aardpeer, wortel, ui en knolselderij. Krijg...

Pasta met drie keer boerenkool

We hebben in onze moestuin nog drie verschillende soorten boerenkool staan. Naast de traditionele groene boerenkool, hebben we nog paarse en palmkool (cavolo nero)....

Caldo verde

Caldo verde is een Portugese soep. Normaal wordt deze gemaakt met chorizo en aardappelen, ik heb deze caldo verde gemaakt met gierst en groene...