Dit gerecht met bladmosterd, bloedzuring en witte bonen is een echt voorjaarsstamppotje. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarsstamppot

‘Lekker stamppotje’, vond mijn vriendin. Ik besloot deze stamppot te maken omdat ik nog witte kool had liggen. De witte bonen horen volgens de...
Met een flink vergiet aan groene bladgroenten heb je genoeg voor twee personen. (Foto Erik van Huizen)

Roerbakschotel van groene bladgroenten

Nederlanders eten veel te weinig groente bladgroenten. Toch zijn ze erg gezond. In de meeste bladgroenten zitten veel vitaminen zoals C, E en K....
De quinoa in deze salade komt van Boer en zus uit Nederland. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarssalade met quinoa en zevenblad

Probeer zoveel mogelijk lokaal voedsel te eten. Dus niet van ver weg. Dat is niet duurzaam en nergens voor nodig. En dan toch quinoa...
De brandnetel in dit gerecht is echt een ‘voorjaarsgroente’. Het zuivert je bloed. (Foto Erik van Huizen)

Bulgur met brandnetel en bloemkool

Onze moestuin staat dit voorjaar weer vol met brandnetel. Van de jonge toppen kan je soep, pesto of thee maken. In dit gerecht heb...
De ratatouille wordt extra lekker met een goede biologische balsamico azijn. (Foto Erik van Huizen)

Ratatouille

Ratatouille is een Franse groentestoof. Je kan het met allerlei soorten groenten maken. Ik had bijvoorbeeld nog een mooie bos regenboogwortels liggen in allerlei...
De ume pasta in deze puree zorgt voor een lekker zuurtje. (Foto Erik van Huizen)

Puree van zoete aardappel en zevenblad

De moestuin staat weer vol met zevenblad. Sommigen vinden het onkruid, maar je kan er lekkere gerechten mee maken. Zoals deze puree van zoete...
Boekweit is een glutenvrij graan, tarwe niet. Laat het tarwemeel dus weg, als je een glutenvrije pannenkoek wil. (Foto Erik van Huizen)

Vegan boekweit pannenkoek

Pannenkoeken kan je heel goed plantaardig bereiden. In plaats van melk van de koe, gebruik je plantaardige melk zoals soja- of havermelk. En de...
De winter is echt het jaargetijde voor bereidingen in de oven. Het geeft de nodige kracht in deze wintermaanden. (Foto Erik van Huizen)

Rode kool uit de oven

Het wordt weer kouder en het is daarmee tijd om meer krachtige bereidingen te maken. En dat doe je bijvoorbeeld in de oven. Ik...
Ik heb deze lasagne van tevoren gemaakt. Dan trekken de smaken er nog beter in. Even afdekken met aluminiumfolie en opwarmen in de oven en je hebt de lekkerste herfstlasagne die je je maar kunt wensen. (Foto Erik van Huizen)

Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool

Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten. Wat...
Ik heb deze pasta met pompoensaus geserveerd met broccoli, kievitsbonen en een groene salade van andijvie. (Foto Erik van Huizen)

Spaghetti met pompoensaus

Puree, uit de oven, soep, frietjes en nu ook spaghettisaus. Het is weer de tijd van de pompoen. Wij hebben dit jaar hele grote,...