Hoofdgerechten

De yin yang bonen zorgen voor de eiwitten in dit pastagerecht. (Foto Erik van Huizen)

Pasta met yin yang bonen

In onze moestuin hadden we dit jaar voor het eerst yin yang bonen. Ik heb de peulen gedopt en de mooie boontjes gebruikt in...
Met deze maaltijdsalade heb je in één keer zowel je granen, eiwitten en groenten binnen. (Foto Erik van Huizen)

Maaltijdsalade van gierst en peultjes

In onze moestuin zijn de peultjes eetbaar aan het worden. We hebben paarse en groene en ze zijn beide even lekker. Ook zijn uit...
De edelgistvlokken op de prei geven dit gerecht iets ‘kazigs’. (Foto Erik van Huizen)

Preischotel uit de oven

Prei gebruik ik vaak als toevoeging aan een gerecht. Kleine beetjes dus. Dit is echter een echte preischotel waarin de prei schittert door de...
De paarse regenboogwortels kleurden de soep helemaal paars. (Foto Erik van Huizen)

Simpele groentesoep

Deze simpele groentesoep werd tijdens het koken helemaal paars, na enige tijd zelfs dieppaars. Leuk om te zien hoe de paarse wortel van de...
Deze pastamaaltijd is eenvoudig te maken, vergt weinig tijd en is echt heerlijk. (Foto Erik van Huizen)

Snelle penne van emmer

Ik had het oergraan emmer nog nooit eerder gebruikt. We hadden het er wel eens over gehad op mijn opleiding voor natuurvoedingskok, maar pas...
De ratatouille wordt extra lekker met een goede biologische balsamico azijn. (Foto Erik van Huizen)

Ratatouille

Ratatouille is een Franse groentestoof. Je kan het met allerlei soorten groenten maken. Ik had bijvoorbeeld nog een mooie bos regenboogwortels liggen in allerlei...
Ik vind snijbiet er zo mooi uitzien dat ik geen foto heb gemaakt van het kant en klare gerecht, maar van de kleurrijke snijbiet voordat het wordt gestoomd. (Foto Erik van Huizen)

Eenvoudige snijbiet

Dit recept is heel erg eenvoudig, maar snijbiet verdient het ook dat je er zo weinig mogelijk mee doet. Het heeft een smaak wat...
Schotel van zwarte rijst en pompoen

Zwarte rijst met pompoen

Ik had nog een restje zwarte rijst over de miso die ik aan het maken ben en onder de trap lag nog een heerlijke...

Winterse pasta bolognese

Deze vegan pasta bolognese heb ik dit keer gemaakt met typische wintergroenten. Dus dit keer geen bleekselderij, maar aardpeer, wortel, ui en knolselderij. Krijg...

Pasta met drie keer boerenkool

We hebben in onze moestuin nog drie verschillende soorten boerenkool staan. Naast de traditionele groene boerenkool, hebben we nog paarse en palmkool (cavolo nero)....