Hoofdgerechten

Stamppot eeuwig moes met ‘spekjes’

Eeuwig moes is een soort kool met veel bijnamen zoals oude wijvenkool, splijtkool, stekkool, duizendkop, stekkool of armeluisgroente. Het is een vrij stevige koolsoort...
Ik heb deze pasta met pompoensaus geserveerd met broccoli, kievitsbonen en een groene salade van andijvie. (Foto Erik van Huizen)

Spaghetti met pompoensaus

Puree, uit de oven, soep, frietjes en nu ook spaghettisaus. Het is weer de tijd van de pompoen. Wij hebben ook dit jaar weer hele...
Ik heb deze lasagne van tevoren gemaakt. Dan trekken de smaken er nog beter in. Even afdekken met aluminiumfolie en opwarmen in de oven en je hebt de lekkerste herfstlasagne die je je maar kunt wensen. (Foto Erik van Huizen)

Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool

Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten. Wat...
Voor deze stamppot heb geen aardappelen gebruikt, maar gierst. Een graan wat veel ijzer bevat. (Foto Erik van Huizen)

Stamppot van geroerbakte Chinese kool en gierst

Toen ik dit gerecht maakte, was het een regenachtige dag. En we hadden nog veel Chinese kool in de moestuin staan. En tomaten. Van...
Het citroensap maakt deze bonenschotel lekker fris. (Foto Erik van Huizen)

Kievitsbonenschotel met palmkool

Deze schotel heb ik gemaakt op het moment dat we in onze moestuin de kievitsbonen en de palmkool konden oogsten. En ook de paprika,...
Ik heb deze pastasaus met kievitsbonen gegeten met macaroni. Je kan natuurlijk ook een andere soort pasta nemen. (Foto Erik van Huizen)

Pasta met kievitsbonen

In de moestuin zijn rond deze tijd de kievitsbonen goed. Ik heb ze dit keer verwerkt in een pastasaus. Goed voor de eiwitten. Lekker...
Iedereen vond deze soep zo lekker dat deze snel op was. Geen tijd voor een foto dus. Daarom maar een foto van ons pompoenenlandje in de moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Zoete nazomersoep van pompoen, courgette en maïs

Bij de nazomer, zo mogen we de warme dagen van de afgelopen tijd nog wel noemen, hoort volgens de natuurvoedingskeuken de zoete smaak. Daarom...
Nieuw-Zeelandse spinazie zie je niet vaak in de reguliere winkels. Wel bij de biologische winkels. Maar in plaats van de Nieuw-Zeelandse spinazie kan je natuurlijk ook gewoon de reguliere spinazie gebruiken. (Foto Erik van Huizen)

Pastasaus met Nieuw-Zeelandse spinazie

In onze moestuin hebben we nu nog Nieuw-Zeelandse spinazie staan. Heel erg lekker en makkelijk te verbouwen. Deze spinazie houdt zelfs van warmte en...
Ik heb in deze vegan rösti bieslook gedaan, maar je kan natuurlijk naar smaak ook andere kruiden toevoegen. (Foto Erik van Huizen)

Vegan rösti

De originele rösti uit Zwitserland wordt gemaakt met ei en roomboter. Maar rösti is ook heel goed vegan te maken. Je moet er alleen...
Met deze maaltijdsalade heb je in één keer zowel je granen, eiwitten en groenten binnen. (Foto Erik van Huizen)

Maaltijdsalade van gierst en peultjes

In onze moestuin zijn de peultjes eetbaar aan het worden. We hebben paarse en groene en ze zijn beide even lekker. Ook zijn uit...