Hoofdgerechten

De kruiden maken deze pasta tot een frisse zomerse maaltijd. (Foto Erik van Huizen)

Pasta met kruidige courgettesaus

Deze pasta met een courgettesaus met kruiden is een heerlijke zomerse pastamaaltijd. Met het zoete van de venkel en het iets zurige van de...
Snijbiet is zo’n mooie groente dat ik nu niet de pasta in beeld heb gebracht, maar de groente zelf. (Foto Erik van Huizen)

Pasta met snijbiet

Een van mijn favoriete groentes is snijbiet. Het is een heerlijke groente en makkelijk in je moestuin te verbouwen. Als je hebt geoogst, groeit...
Door de Chinese kool aan het einde pas toe te voegen, blijft deze nog lekker ‘knapperig’. (Foto Erik van Huizen)

Noedelsoep met kruiden en miso

Deze noedelsoep met kruiden en miso heb ik gemaakt voor deelnemers van de cursus ‘De Natuurlijke & Eetbare Tuin’ van Hubertinahof. Voor deze kruidensoep heb...
De tempeh in deze stoof is een gezonde vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten. (Foto Erik van Huizen)

Stoof van tempeh

Dit is een eenvoudige stoof van tempeh. Lekker bij allerlei gerechten te gebruiken zoals granen, groenten of stamppotten. Wat je voor deze stoof nodig hebt ...
 Het is nu echt aspergetijd. Zelfs in onze moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Bulgur salade met linzen, aubergine en asperges

Het was een hete dag. In Arcen werd met 30,2 graden weer de hoogste temperatuur van het land gemeten. Tijd dus voor een verkoelende...
Omdat deze hartige taart zo lekker was, heb ik er geen foto van kunnen maken. Daarom maar een plaatje van de snijbiet in onze moestuin. De slakken vinden snijbiet zo te zien ook erg lekker. (Foto Erik van Huizen)

Hartige taart van snijbiet en courgette

Deze hartige taart van snijbiet was zo snel op dat ik er niet eens een foto van kon maken. Deze taart is vooral lekker...
Deze pompoen linzensoep is ook goed te eten als maaltijdsoep. Voeg dan nog wat kikkererwten toe. (Foto Erik van Huizen)

Pompoen linzensoep

Deze soep heb ik gemaakt voor de cursisten van de cursus ‘De Natuurlijke & Eetbare Tuin’ van de Hubertinahof. Dit recept is daarom ruim...
Met dit torentje krijg je zowel granen als groente binnen. En het is echt heerlijk. Als zeg ik het zelf. (Foto Erik van Huizen)

Torentje van couscous en bloemkool

We hebben twee valkparkieten, Jeppie en Kokkie. Kokkie is het vrouwtje en houdt vooral van groente, fruit en zaden. Mannetje Jeppie vindt koolhydraten lekker....
Dit gerecht met bladmosterd, bloedzuring en witte bonen is een echt voorjaarsstamppotje. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarsstamppot

‘Lekker stamppotje’, vond mijn vriendin. Ik besloot deze stamppot te maken omdat ik nog witte kool had liggen. De witte bonen horen volgens de...
Met een flink vergiet aan groene bladgroenten heb je genoeg voor twee personen. (Foto Erik van Huizen)

Roerbakschotel van groene bladgroenten

Nederlanders eten veel te weinig groente bladgroenten. Toch zijn ze erg gezond. In de meeste bladgroenten zitten veel vitaminen zoals C, E en K....