Hoofdgerechten

Boekweit is een glutenvrij graan, tarwe niet. Laat het tarwemeel dus weg, als je een glutenvrije pannenkoek wil. (Foto Erik van Huizen)

Vegan boekweit pannenkoek

Pannenkoeken kan je heel goed plantaardig bereiden. In plaats van melk van de koe, gebruik je plantaardige melk zoals soja- of havermelk. En de...
De winter is echt het jaargetijde voor bereidingen in de oven. Het geeft de nodige kracht in deze wintermaanden. (Foto Erik van Huizen)

Rode kool uit de oven

Het wordt weer kouder en het is daarmee tijd om meer krachtige bereidingen te maken. En dat doe je bijvoorbeeld in de oven. Ik...
Ik heb deze lasagne van tevoren gemaakt. Dan trekken de smaken er nog beter in. Even afdekken met aluminiumfolie en opwarmen in de oven en je hebt de lekkerste herfstlasagne die je je maar kunt wensen. (Foto Erik van Huizen)

Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool

Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten. Wat...
Ik heb deze pasta met pompoensaus geserveerd met broccoli, kievitsbonen en een groene salade van andijvie. (Foto Erik van Huizen)

Spaghetti met pompoensaus

Puree, uit de oven, soep, frietjes en nu ook spaghettisaus. Het is weer de tijd van de pompoen. Wij hebben dit jaar hele grote,...
Iedereen vond deze soep zo lekker dat deze snel op was. Geen tijd voor een foto dus. Daarom maar een foto van ons pompoenenlandje in de moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Zoete nazomersoep van pompoen, courgette en maïs

Bij de nazomer, zo mogen we de warme dagen van de afgelopen tijd nog wel noemen, hoort volgens de natuurvoedingskeuken de zoete smaak. Daarom...
De yin yang bonen zorgen voor de eiwitten in dit pastagerecht. (Foto Erik van Huizen)

Pasta met yin yang bonen

In onze moestuin hadden we dit jaar voor het eerst yin yang bonen. Ik heb de peulen gedopt en de mooie boontjes gebruikt in...
Met deze maaltijdsalade heb je in één keer zowel je granen, eiwitten en groenten binnen. (Foto Erik van Huizen)

Maaltijdsalade van gierst en peultjes

In onze moestuin zijn de peultjes eetbaar aan het worden. We hebben paarse en groene en ze zijn beide even lekker. Ook zijn uit...
De edelgistvlokken op de prei geven dit gerecht iets ‘kazigs’. (Foto Erik van Huizen)

Preischotel uit de oven

Prei gebruik ik vaak als toevoeging aan een gerecht. Kleine beetjes dus. Dit is echter een echte preischotel waarin de prei schittert door de...
De paarse regenboogwortels kleurden de soep helemaal paars. (Foto Erik van Huizen)

Simpele groentesoep

Deze simpele groentesoep werd tijdens het koken helemaal paars, na enige tijd zelfs dieppaars. Leuk om te zien hoe de paarse wortel van de...
Deze pastamaaltijd is eenvoudig te maken, vergt weinig tijd en is echt heerlijk. (Foto Erik van Huizen)

Snelle penne van emmer

Ik had het oergraan emmer nog nooit eerder gebruikt. We hadden het er wel eens over gehad op mijn opleiding voor natuurvoedingskok, maar pas...