Hoofdgerechten

Naakte haver (Foto www.ikeetgezond.nl)

Naakte nasi

Naakte nasi is mijn variant op nasi, maar nu niet met rijst, maar met naakte haver. Er zit een lekkere bite aan en met...

Krachtige erwtensoep uit de snelkookpan

Het gaat vandaag in het hele land sneeuwen, dus heb ik maar een lekker pan erwtensoep gemaakt. Snert noemden wij het in het mijn...

Stamppot eeuwig moes met ‘spekjes’

Eeuwig moes is een soort kool met veel bijnamen zoals oude wijvenkool, splijtkool, stekkool, duizendkop, stekkool of armeluisgroente. Het is een vrij stevige koolsoort...
Ik heb deze pasta met pompoensaus geserveerd met broccoli, kievitsbonen en een groene salade van andijvie. (Foto Erik van Huizen)

Spaghetti met pompoensaus

Puree, uit de oven, soep, frietjes en nu ook spaghettisaus. Het is weer de tijd van de pompoen. Wij hebben ook dit jaar weer hele...
Ik heb deze lasagne van tevoren gemaakt. Dan trekken de smaken er nog beter in. Even afdekken met aluminiumfolie en opwarmen in de oven en je hebt de lekkerste herfstlasagne die je je maar kunt wensen. (Foto Erik van Huizen)

Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool

Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten. Wat...
Voor deze stamppot heb geen aardappelen gebruikt, maar gierst. Een graan wat veel ijzer bevat. (Foto Erik van Huizen)

Stamppot van geroerbakte Chinese kool en gierst

Toen ik dit gerecht maakte, was het een regenachtige dag. En we hadden nog veel Chinese kool in de moestuin staan. En tomaten. Van...
Het citroensap maakt deze bonenschotel lekker fris. (Foto Erik van Huizen)

Kievitsbonenschotel met palmkool

Deze schotel heb ik gemaakt op het moment dat we in onze moestuin de kievitsbonen en de palmkool konden oogsten. En ook de paprika,...
Ik heb deze pastasaus met kievitsbonen gegeten met macaroni. Je kan natuurlijk ook een andere soort pasta nemen. (Foto Erik van Huizen)

Pasta met kievitsbonen

In de moestuin zijn rond deze tijd de kievitsbonen goed. Ik heb ze dit keer verwerkt in een pastasaus. Goed voor de eiwitten. Lekker...
Iedereen vond deze soep zo lekker dat deze snel op was. Geen tijd voor een foto dus. Daarom maar een foto van ons pompoenenlandje in de moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Zoete nazomersoep van pompoen, courgette en maïs

Bij de nazomer, zo mogen we de warme dagen van de afgelopen tijd nog wel noemen, hoort volgens de natuurvoedingskeuken de zoete smaak. Daarom...
Nieuw-Zeelandse spinazie zie je niet vaak in de reguliere winkels. Wel bij de biologische winkels. Maar in plaats van de Nieuw-Zeelandse spinazie kan je natuurlijk ook gewoon de reguliere spinazie gebruiken. (Foto Erik van Huizen)

Pastasaus met Nieuw-Zeelandse spinazie

In onze moestuin hebben we nu nog Nieuw-Zeelandse spinazie staan. Heel erg lekker en makkelijk te verbouwen. Deze spinazie houdt zelfs van warmte en...