Hoofdgerechten

Ik heb deze lasagne van tevoren gemaakt. Dan trekken de smaken er nog beter in. Even afdekken met aluminiumfolie en opwarmen in de oven en je hebt de lekkerste herfstlasagne die je je maar kunt wensen. (Foto Erik van Huizen)

Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool

Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten. Wat...
Deze soep is ook heel lekker als lunch. De soep vult goed. Meer heb je dan ook niet nodig. (Foto Erik van Huizen)

Bonensoep van drie soorten bonen

In onze moestuin waren de bonen rijp. We hadden dit jaar witte bonen (zogenoemde boerentenen), Groninger pronkbonen en zwarte bonen. Ik heb er een...
Het citroensap maakt deze bonenschotel lekker fris. (Foto Erik van Huizen)

Kievitsbonenschotel met palmkool

Deze schotel heb ik gemaakt op het moment dat we in onze moestuin de kievitsbonen en de palmkool konden oogsten. En ook de paprika,...
Voor deze stamppot heb geen aardappelen gebruikt, maar gierst. Een graan wat veel ijzer bevat. (Foto Erik van Huizen)

Stamppot van geroerbakte Chinese kool en gierst

We hebben nog Chinese kool in de moestuin staan. En tomaten. Van die laatste heb ik een sausje gemaakt voor bij deze stamppot. Deze...
Ik heb deze pastasaus met kievitsbonen gegeten met macaroni. Je kan natuurlijk ook een andere soort pasta nemen. (Foto Erik van Huizen)

Pasta met kievitsbonen

In de moestuin zijn rond deze tijd de kievitsbonen goed. Ik heb ze dit keer verwerkt in een pastasaus. Goed voor de eiwitten. Lekker...
Iedereen vond deze soep zo lekker dat deze snel op was. Geen tijd voor een foto dus. Daarom maar een foto van ons pompoenenlandje in de moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Zoete nazomersoep van pompoen, courgette en maïs

Bij de nazomer, zo mogen we de komende warme dagen nog wel zeker noemen, hoort volgens de natuurvoedingskeuken de zoete smaak. Daarom heb ik...
Snijbiet is zo’n mooie groente dat ik nu niet de pasta in beeld heb gebracht, maar de groente zelf. (Foto Erik van Huizen)

Pasta met snijbiet

Een van mijn favoriete groentes is snijbiet. Het is een heerlijke groente en makkelijk in je moestuin te verbouwen. Als je hebt geoogst, groeit...
Met deze maaltijdsalade heb je in één keer zowel je granen, eiwitten en groenten binnen. (Foto Erik van Huizen)

Maaltijdsalade van gierst en peultjes

In onze moestuin zijn de peultjes eetbaar. We hebben paarse en groene en ze zijn beide even lekker. Ook zijn uit de korianderzaadjes inmiddels...
Nieuw-Zeelandse spinazie zie je niet vaak in de reguliere winkels. Wel bij de biologische winkels. Maar in plaats van de Nieuw-Zeelandse spinazie kan je natuurlijk ook gewoon de reguliere spinazie gebruiken. (Foto Erik van Huizen)

Pastasaus met Nieuw-Zeelandse spinazie

In onze moestuin hebben we nu nog Nieuw-Zeelandse spinazie staan. Heel erg lekker en makkelijk te verbouwen. Deze spinazie houdt zelfs van warmte en...
Wij hebben deze vegan bobotie gegeten met volkoren bulgur. (Foto Erik van Huizen)

Vegan bobotie

Bobotie is een ovenschotel. Het gerecht is afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt daar bereid met sperziebonen en rundergehakt. Ik heb het rundergehakt in dit...