Zoete nazomersoep van pompoen, courgette en maïs

Met witte miso

1
1072
Iedereen vond deze soep zo lekker dat deze snel op was. Geen tijd voor een foto dus. Daarom maar een foto van ons pompoenenlandje in de moestuin. (Foto Erik van Huizen)
Iedereen vond deze soep zo lekker dat deze snel op was. Geen tijd voor een foto dus. Daarom maar een foto van ons pompoenenlandje in de moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Bij de nazomer, zo mogen we de komende warme dagen nog wel zeker noemen, hoort volgens de natuurvoedingskeuken de zoete smaak. Daarom heb ik maar eens een lekkere zoete troostrijke soep bedacht van allerlei zoete groente die we bij ons in de moestuin hebben staan. De witte miso geeft aan deze soep nog de typische iets zoetige smaak die deze miso heeft.

Wat je voor deze soep nodig hebt

Hoe je deze soep maakt

 1. Was de pompoen en de courgette en snij in blokjes.
 2. Schil de pastinaak en snij in blokjes.
 3. Maak de ui en de knoflook schoon en snij de ui in blokjes en rasp de knoflook. Rasp de gember.
 4. Fruit de ui, knoflook en gember in een grote pan met wat zeezout.
 5. Voeg de pompoen, 2/3 van de blokjes courgette, de pastinaak, de vers gemalen peper en de ras el hanout toe en roerbak dit alles kort.
 6. Voeg 2/3 (200 gram) van de maïs toe.
 7. Voeg de ume su en de shoyu toe en zet de groente goed onder water. Laat 20 minuten koken.
 8. Was intussen de prei en snij deze in dunne ringen.
 9. Pureer de soep na 20 minuten met de staafmixer.
 10. Proef en maak de soep eventueel verder op smaak met wat zeezout, peper of shoyu. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan nog wat water toe.
 11. Voeg als laatste de resterende blokjes courgette, maïs en prei toe en laat nog vijf minuten meekoken.
 12. Los de witte miso op in wat water en roer als laatste door de soep.

Tip Lekker met geroosterd brood met pesto van boerenkool of hummus. Je hebt dan al snel een complete maaltijd.

1 REACTIE

 1. POTAGE. 
Anderhalve week geleden aten we, mijn zus en ik, de zoete najaarsoep van Erik. Met pastinaak, pompoen, prei, courgette en mais. Alles vers en verrukkelijk. Ondertussen gaat het recept de hele familie rond en de soep smaakt telkens heerlijk èn anders. Want als ik een grote pompoen gebruik en daar de helft van neem of juist wat mijn zus deed, ze nam de helft van een pompoentje, ja, dat maakt uit. En dat is het leuke van deze soep, het recept is oprekbaar! Dat is fijn want ik wil de soep dit weekend gebruiken als alternatief voor Mme Pompoms potage, inderdaad, er komt een etentje aan in De kantine, onze eetgroep, met het thema Franse spijs en wijn. Misschien moet ik de soep omdopen naar Monsieur van Huizens potage aux plus de cinq légumes? 


Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here