Het is een beetje een gure dag vandaag. Het hagelt en regent, af en toe schijnt de zon. Met zo’n acht graden is het best fris voor de tijd van het jaar. Tijd dus voor een lekkere verwarmende soep. Zoals deze wortel-pastinaaksoep.
Wat je nodig hebt voor deze wortel-pastinaaksoep
- 400 gram pastinaak
- 600 gram winterwortel
- 1 grote gele ui
- stukje verse gember van vijf centimeter
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 ml sinaasappelsap
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 liter groentebouillon
- snufje zeezout
- vers gemalen zwarte peper
Hoe je deze wortel-pastinaaksoep maakt
- Snipper de uit en rasp de gember. Fruit met een snufje zeezout in de olijfolie.
- Schil de pastinaak en boen de wortel onder water schoon. Snij beiden in stukken en voeg bij het uimengsel. Roerbak een paar minuten mee.
- Voeg rijstazijn, sinaasappelsap en groentebouillon toe en laat 20 minuten koken.
- Pureer de soep en maak eventueel verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
Meer gerechten met pastinaak