We hadden nog veel sla in de tuin staan. En die moest op. De kroppen begonnen bijna te schieten. Ik heb er soep van gemaakt. Klinkt voor veel mensen niet zo lekker, slasoep, maar dit is echt een lekkere soep.
Wat je nodig hebt voor deze slasoep
- 600 gram sla
- 2 grote gele uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 0,5 theelepel mosterdzaad
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml vegan room, zoals soja- of haverroom
- rasp van een halve biologische citroen
- sap van een halve citroen
- versgemalen zwarte peper
- snufje zeezout
Hoe je deze slasoep maakt
- Was de sla, snipper de ui, rasp de knoflook en stamp het mosterdzaad fijn in de vijzel.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui met het zeezout, de knoflook en het mosterdzaad.
- Voeg de citroenrasp toe en roerbak even mee.
- Roerbak de blaadjes sla kort mee met het mengsel tot de sla is geslonken.
- Voeg de hete groentebouillon en het citroensap toe.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg de vegan room toe aan de soep.
- Maak de soep eventueel verder op smaak met wat versgemalen zwarte peper of een scheutje shoyu.