Soep van rode kool met appeltjes

Lekker fris

0
116
Deze rodekoolsoep met winterse ingrediënten bleek zelfs in de zomer erg lekker. (Foto Erik van Huizen)
Deze rodekoolsoep met winterse ingrediënten bleek zelfs in de zomer erg lekker. (Foto Erik van Huizen)

Het was best een warme dag toen ik besloot deze rodekoolsoep te maken. Maar wat wordt gezien als een wintergroente, bleek ook heel erg lekker in de zomer. De soep had een lekkere frisse smaak.

Wat je voor deze soep van rode kool met appeltjes nodig hebt

  • 1 kilo rode kool
  • 1 grote gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje verse gember
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kruidnagels
  • 2 zoete appels
  • 2 liter groentebouillon
  • rasp van een halve biologische citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel shoyu
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Hoe je deze rodekoolsoep maakt

  1. Snipper de ui, rasp de knoflook en de gember en fruit met wat zeezout in de olijfolie.
  2. Snij de rode kool in stukjes en voeg bij het uimengsel.
  3. Snij de appels in stukjes en maal de kruidnagels fijn in een vijzel. Roer dit alles met de citroenrasp door het mengsel.
  4. Voeg de groentebouillon, laurierblaadjes, shoyu en rode wijnazijn toe. Laat 20 minuten rustig koken.
  5. Maal de soep fijn met een staafmixer.
  6. Maak eventueel verder op smaak met wat zeezout en de zwarte peper.

 

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here