Simpele preisoep

Lekker makkelijk

0
77
De kombu in deze soep zorgt voor de benodigde mineralen. Je kan een stukje kombu meerdere keren gebruiken. Het valt op een gegeven moment vanzelf uit elkaar. (Foto Erik van Huizen)
De kombu in deze soep zorgt voor de benodigde mineralen. Je kan een stukje kombu meerdere keren gebruiken. Het valt op een gegeven moment vanzelf uit elkaar. (Foto Erik van Huizen)

De zomerprei in onze moestuin moest op, vandaar dat deze preisoep vandaag op het menu stond. Het is een vrij simpel recept, maar wel erg lekker.

Wat je nodig hebt voor deze simpele preisoep

  • 1 kilo prei
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 takjes verse munt
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 5 centimeter kombu
  • 1 eetlepel shoyu
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout

Hoe je deze simpele preisoep maakt

  1. Was de prei en snij in dunne ringen.
  2. Smoor de prei met wat zeezout en zwarte peper in de hete zonnebloemolie.
  3. Snij intussen de munt fijn.
  4. Schep drie eetlepels preiringen uit de pan.
  5. Voeg de munt en groentebouillon aan de prei in de pan.
  6. Voeg de kombu toe en de shoyu.
  7. Laat alles ongeveer 20 minuten zachtjes koken, maar haal na tien minuten de kombu uit de soep.
  8. Pureer de soep met een staafmixer.
  9. Schep de apart gehouden preiringen door de soep.
  10. Maak de soep eventueel verder op smaak met wat zeezout of zwarte peper.

Meer gerechten met prei

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here