Romige vegan champignonsoep

0
1140
Het kleine beetje bleekselderij geeft deze soep toch een zomers tintje. (Foto Erik van Huizen)
Het kleine beetje bleekselderij geeft deze soep toch een zomers tintje. (Foto Erik van Huizen)

Deze romige vegan champignonsoep is lekker in al zijn eenvoud. De soep heb ik gemaakt met paddenstoelenbouillonblokjes en sojaroom. De soep heb ik gebonden met wat kuzu.

Wat je nodig hebt voor deze champignonsoep

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij met blad
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 200 ml sojaroom
  • 1 theelepel kuzu
  • 1 theelepel tamari
  • vers gemalen zwarte peper
  • zeezout

Hoe je deze vegan champignonsoep maakt

  1. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  2. Pel de ui en snijd fijn. Rasp de knoflook en fruit deze met de ui en een snufje zeezout aan in een pan.
  3. Snij de bleekselderij en het blad heel fijn en voeg bij de ui en knoflook.
  4. Bak de champignons een paar minuten mee en voeg de zwarte peper naar smaak toe.
  5. Rits de blaadjes van de steeltjes tijm en voeg bij het champignonmengsel.
  6. Voeg de bouillon en laurierblad toe en laat vijf minuten koken.
  7. Los de kuzu op in wat water.
  8. Voeg de sojaroom beetje voor beetje bij de soep.
  9. Roer steeds een beetje opgeloste kuzu door de soep tot je de dikte hebt bereikt die je wilt hebben.
  10. Maak eventueel verder op smaak met een theelepel tamari.

Tip Lekker met wat stokbrood en hummus

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here