‘Romige’ koolrabisoep

Lekker makkelijk

0
196
Deze soep wordt ook zonder toevoeging van (vegan) room al lekker romig. (Foto Erik van Huizen)
Deze soep wordt ook zonder toevoeging van (vegan) room al lekker romig. (Foto Erik van Huizen)

Dit is een heel erg eenvoudig recept. Maar de eenvoud van deze romige koolrabisoep, maakt hem ook heel erg lekker.

Wat je voor deze koolrabisoep nodig hebt

  • 700 gram koolrabi
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 liter groentebouillon
  • stukje kombu van 5 centimeter
  • shoyu
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Hoe je deze koolrabisoep nodig maakt

  1. Schil de koolrabi en snij in stukken.
  2. Snipper de ui, rasp de knoflook en fruit dit in de zonnebloemolie met wat zeezout.
  3. Maal het mosterdzaad fijn in een vijzel en bak kort mee met het uienmengsel.
  4. Voeg de koolrabi toe en roerbak 2 minuten mee met wat zwarte peper.
  5. Giet de bouillon bij de groente en laat dit alles 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 10 minuten koken de kombu toe.
  6. Haal de kombu uit de soep en maal alles met de staafmixer fijn. Maak eventueel verder op smaak met een scheutje shoyu.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here