Dit is een heel erg eenvoudig recept. Maar de eenvoud van deze romige koolrabisoep, maakt hem ook heel erg lekker.
Wat je voor deze koolrabisoep nodig hebt
- 700 gram koolrabi
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 liter groentebouillon
- stukje kombu van 5 centimeter
- shoyu
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Hoe je deze koolrabisoep nodig maakt
- Schil de koolrabi en snij in stukken.
- Snipper de ui, rasp de knoflook en fruit dit in de zonnebloemolie met wat zeezout.
- Maal het mosterdzaad fijn in een vijzel en bak kort mee met het uienmengsel.
- Voeg de koolrabi toe en roerbak 2 minuten mee met wat zwarte peper.
- Giet de bouillon bij de groente en laat dit alles 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 10 minuten koken de kombu toe.
- Haal de kombu uit de soep en maal alles met de staafmixer fijn. Maak eventueel verder op smaak met een scheutje shoyu.