Kruidige courgettesoep met goudreinet

Lichte nazomersoep

0
145
De munt maakt deze soep tot een lekkere lichte soep. (Foto Erik van Huizen)
De munt maakt deze soep tot een lekker licht lunchgerecht. (Foto Erik van Huizen)

Deze soep heb ik gemaakt voor de cursisten van de cursus ‘De natuurlijke, voedende en helende tuin’ op de Hubertinahof. Het was een zeer warme dag, dus het werd een licht verfrissend soepje.

Wat je nodig hebt voor deze kruidige courgettesoep met goudreinet

  • 2 grote courgettes
  • 2 gele uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke goudreinet
  • 3 takjes muntblaadjes
  • 5 takjes tijm
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 2 liter groentebouillon
  • stukje kombu van ongeveer 5 centimeter
  • 1 theelepel shoyu
  • 1 theelepel ume su
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Hoe je deze kruidige courgettesoep maakt

  1. Snipper de ui en fruit met de fijngesneden of geperste knoflook en een snufje zeezout in de olie glazig.
  2. Was de courgettes en snij in grove stukken. Voeg bij het uimengsel en roerbak een paar minuten mee.
  3. Rits de tijm en de munt van de takjes en maal het korianderzaad fijn in een vijzel. Roer tijm, munt en koriander door het ui-courgettemengsel.
  4. Schil de goudreinet, snij in blokjes en roer door het mengsel.
  5. Giet de groentebouillon erbij, en voeg de shoyu, kombu, ume su en mosterd toe.
  6. Laat alles 20 minuten koken, maar haal na 10 minuten de kombu eruit.
  7. Maal de soep fijn met een staafmixer.
  8. Maak eventueel verder op smaak met zeezout en zwarte peper.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here