Het was in Arcen weer een dag met hoge temperaturen. Tijd voor een soep die je ook heel goed koud kan eten. Een verkoelende komkommer tomatensoep met munt.
Wat je nodig hebt voor deze komkommer tomatensoep
- 600 gram biologische trostomaten
- 1 biologische komkommer van ongeveer 300 gram
- 10 blaadjes verse munt, ongeveer 4 gram
- stukje kombu van 5 centimeter
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel ume pasta
- 1,5 liter groentebouillon
- snufje zeezout
- vers gemalen zwarte peper
Hoe je deze komkommer tomatensoep maakt
- Snipper de ui en fruit deze in de olijfolie met wat zeezout.
- Was de tomaten en snij ze in stukken.
- Was de komkommer en snij eveneens in stukken.
- Voeg de stukken tomaat, komkommer, fijngesneden munt en ume pasta bij de ui en roerbak kort mee.
- Voeg de groentebouillon en de kombu toe. Laat zachtjes koken. Haal de kombu na tien minuten uit de soep.
- Laat de soep nog tien minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met staafmixer of keukenmachine.
- Maak de soep eventueel verder op smaak met de zwarte peper.
- Laat de soep afkoelen.
- Garneer met wat fijngesneden verse munt.
Tip Waarom is deze soep eigenlijk zo goed op een hete dag? In de natuurvoedingskeuken zijn tomaat en komkommer yin. Goed dus voor een dag met warm weer (yang). Zo is alles weer een beetje in balans.