Knoflooksoep zonder tenen

Van het groen

1
248
Het is goed om de soep door een zeef te halen. Zo zeef je de draadjes uit de soep. Eet veel lekkerder. (Foto Erik van Huizen)
Het is goed om deze soep door een zeef te halen. Zo zeef je de draadjes uit de soep. Eet veel lekkerder. (Foto Erik van Huizen)

Deze soep kan je eigenlijk alleen maar maken als je zelf knoflook verbouwt. Of je moet iemand weten met een moestuin die knoflook heeft staan. Ik heb de soep namelijk gemaakt van het groen van de knoflook- en uienplant. Het geeft de soep een milde knoflooksmaak. Of zoals mijn vriendin zei: ‘Deze soep wil ik elke dag wel eten’.

Wat je voor deze knoflooksoep zonder tenen nodig hebt

  • groene blaadjes en stengels van tien knoflookplanten.
  • groene stengels van vijf uienplanten.
  • 1 eetlepel olijfolie.
  • 1 liter groentebouillon
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Hoe je deze knoflooksoep zonder tenen maakt

  1. Was de knoflook en uienstengels en snijd grof.
  2. Fruit ui en knoflook in de olijfolie.
  3. Voeg snufje zeezout bij.
  4. Schenk de groentebouillon bij het mengsel.
  5. Laat 20 minuten koken.
  6. Pureer de soep.
  7. Zeef de soep en maak eventueel verder op smaak met de peper.

1 REACTIE

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here