
Het is 21 juni en vandaag begint de zomer. De temperaturen stijgen. Tijd dus voor een lekkere zomerse soep. Deze keer met courgettes, die in onze moestuin nu veelvuldig zijn te plukken, en munt. De citroenrasp maakt de zomerse soep helemaal af. Dit recept is voor acht kommen soep.
Wat je voor deze courgette muntsoep nodig hebt
- 900 gram courgette
- 1,5 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 10 blaadjes Marokkaanse munt
- rasp van een halve biologische citroen
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Hoe je deze courgette muntsoep maakt
- Snipper de ui, de rasp de knoflook en fruit met een snufje zeezout aan in één eetlepel olijfolie.
- Snij de courgette in blokjes. Houd ongeveer een derde achter en voeg de rest bij de ui en fruit kort mee.
- Snij de munt fijn en roer samen met de citroenrasp door het courgettemengsel.
- Giet de bouillon bij het mengsel en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Roerbak intussen de resterende courgetteblokjes in de overgebleven olijfolie.
- Als de soep klaar is, pureer deze dan met de staafmixer.
- Voeg daarna de roergebakken blokjes courgette toe.
- Maak de soep eventueel verder op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper.