Brandnetel broccolisoep

Met gerstmiso

0
307
Je kan de soep eventueel aan het einde nog pimpen met wat dotjes haverroom. (Foto Erik van Huizen)
Je kan de soep eventueel aan het einde nog pimpen met wat dotjes haverroom. Zoals je ziet ben ik daar niet zo goed in. (Foto Erik van Huizen)

Dit is een echte lentesoep. Met de zuiverende brandnetel en de reinigende gerstmiso.

Voor deze soep heb je nodig

  • 1 vergiet met jonge toppen van de brandnetel
  • 400 gram broccoli
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel mugi (gerst) miso
  • 75 ml haverroom
  • Rasp van halve biologische citroen
  • vers gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout

Hoe je deze brandnetel broccolisoep maakt

  1. Was de brandneteltopjes en laat uitlekken in een vergiet
  2. Snij de broccoli in roosjes en de stronken in stukjes.
  3. Snipper de ui, rasp de knoflook en fruit met een snufje zeezout in de zonnebloemolie.
  4. Doe de broccoli bij het mengsel en roerbak de broccoli een paar minuten mee met wat vers gemalen zwarte peper.
  5. Voeg de brandnetel en de citroenrasp toe en roerbak kort mee tot de brandnetel is geslonken.
  6. Giet de groentebouillon bij het mengsel en laat 20 minuten zachtjes koken.
  7. Haal de soep van het vuur en laat in vijf minuten iets afkoelen.
  8. Los de miso met wat water op.
  9. Maal de soep fijn met de staafmixer.
  10. Roer de miso door de soep en als laatste de haverroom.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here