
Ik had nog een komkommer liggen die toch echt eens keer op moest en het was ontzettend warm in ons mooie Arcen. Mooie gelegenheid om eens een keer een verfrissende soep te maken met rode linzen, verse tomaten en natuurlijk de komkommer.
Wat je nodig hebt voor deze soep
- 200 gram rode linzen
- 1 biologische komkommer
- 4 biologische tomaten
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel sesamolie
- stukje gember van 3 centimeter
- 2 liter groentebouillon
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- rasp van een halve biologische citroen
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- tamari
Hoe je deze zomerse soep maakt
- Snij de komkommer door de helft en haal de zaden eruit. Snij in kleine blokjes.
- Snij de ui in blokjes, rasp de knoflook en fruit dit met een snufje zeezout in de sesamolie.
- Schil de gember en rasp fijn. Voeg bij het uimengsel.
- Maal komijn- en korianderzaad fijn in een vijzel. Roerbak even mee met het uimengsel tot het gaat geuren. Voeg dan de paprikapoeder en de blokjes komkommer toe. Roerbak even mee.
- Snij de tomaten in blokjes.
- Roer de linzen door het mengsel en voeg de bouillon, de blokjes tomaat en de citroenrasp toe. Laat dit 20 minuten koken.
- Maal de soep fijn met de staafmixer.
- Maak de soep verder op smaak met versgemalen peper en tamari.