Het is lekker weer, de wortels schieten uit de grond, de tomaten worden al mooi rood en de courgettes rijpen waar je bij staat. Tijd voor een lekkere frisse en kruidige lunchsoep met linzen en citroen. Stukje knoflookbrood erbij, veel meer heb je als lunch niet nodig. En zo kom je wel aan je 250 gram groente per dag.
Voor vier personen heb je nodig:
- 1 kopje rode linzen
- 6 kleine tomaten
- 1 rode puntpaprika
- 1 rode ui
- 1 kleine gele courgette
- 4 grote wortels
- 1 liter bouillon
- 1 theelepel vers gemalen komijnzaad
- Paar Thaise limoenblaadjes
Hoe je deze soep maakt:
- Snipper de ui en bak deze even in de pan aan.
- Snij de wortel, de courgette en de tomaten in stukjes en voeg bij de ui. Bak even mee.
- Grill ondertussen de gehalveerde puntpaprika in een grillpan.
- Voeg de bouillon bij de groente samen met de linzen.
- Maal het komijnzaad fijn in een vijzel en voeg samen met het limoenblad toe aan de soep.
- Laat dit alles 20 minuten koken.
- Voeg de in stukjes gesneden puntpaprika toe.
- Pureer met een blender en serveer de soep met een paar druppels citroensap en garneer met een schijfje citroen.
Reactie van een lezer:
Was superheerlijk. Topgerecht!