Zelfgemaakte selleriesalade

Volgende dag nog lekkerder

0
724
Deze selleriesalade smaakt heerlijk op een desem stokbroodje. Lekker bij een kop soep. (Foto Erik van Huizen)
Deze selleriesalade smaakt heerlijk op een desem stokbroodje. Lekker bij een kop soep. (Foto Erik van Huizen)

Deze sellerie- of selderijsalade heeft wel een heel erg bijzonder kleur gekregen. Ik had namelijk nog een paarse wortel liggen. Deze heb ik lekker door de salade gedaan. Wil je geen paarse selleriesalade, laat dan de wortel weg of neem een witte, gele of oranje wortel. Deze geven de kleur veel minder af.

Voor deze selleriesalade heb je nodig

  • een halve knolselderij
  • 1 kleine pastinaak
  • 1 wortel
  • handje hazelnoten
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel veganaise
  • 1 eetlepel sojayoghurt
  • sap van kwart citroen
  • 1 theelepel ume su
  • 1 theelepel rijststroop
  • vers gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout

Hoe je deze selleriesalade maakt

  1. Maak de knolselderij schoon, snij doormidden en rasp de halve knolselderij.
  2. Boen de pastinaak en wortel schoon onder de kraan en rasp eveneens.
  3. Hak de hazelnoten grof en meng ze in een kom door de knolselderij, pastinaak en wortel.
  4. Maal koriander- en mosterdzaad fijn in de vijzel.
  5. Klop de veganaise en sojayoghurt los en meng er het koriander- en mosterdzaad, citroensap, ume su en rijststroop door.
  6. Schep het yoghurtmengsel door de geraspte groenten en laat een uur staan.
  7. Breng eventueel verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here