Voorjaarssalade met bladmosterd

Met pittige bieslookbloemetjes

0
32
Met de bloemetjes van de goudlook kan je deze salade mooi ‘oppimpen’. (Foto Erik van Huizen)
Met de bloemetjes van de goudlook kan je deze salade mooi ‘oppimpen’. (Foto Erik van Huizen)

In onze moestuin hadden we nog van die heerlijke verse bladmosterd staan. Niet van die grote bladeren, maar het fijne soort. Ze zijn erg lekker in een salade. Lekker pittig en met de echte smaak van mosterd.

Wat je nodig hebt voor deze heerlijke voorjaarssalade

  • 1 grote krop sla
  • volle hand fijne bladmosterd
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 biologische tomaten
  • 1 halve biologische rode paprika
  • 4 kleine (regenboog)wortels
  • 16 biologische zwarte olijven
  • 2 takjes venkelgroen
  • 2 takjes tijm
  • 2 bloemetjes van de bieslook
  • 1 bloemetje van de goudlook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel ume pasta
  • snufje zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Hoe je deze voorjaarssalade maakt

  1. Was de sla en de bladmosterd, snij in grove stukken en maak droog in de slacentrifuge.
  2. Was de bleekselderij, tomaten en paprika en borstel de wortels onder kraan schoon met een groenteborstel. Snij alles in stukjes, de wortel iets kleiner dan de rest. Voeg bij de sla.
  3. Schep de olijven door de salade.
  4. Haal de blaadjes uit de bloem van de bieslook en meng door de salade.
  5. Maak een dressing van olijfolie, balsamico azijn, ume pasta en azijn en peper.
  6. Snij het venkelgroen fijn, rits de blaadjes tijm van de steeltjes en meng door de dressing. Schep de dressing voorzichtig door de salade.
  7. Haal voorzichtig de individuele blaadjes uit het goudlook bloemetje en versier hiermee de salade.

 

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here