Vega(n) worstenbroodje

Met zuurkool

0
79
Je kan het worstenbroodje iets pittiger maken door een beetje rode peper aan de tomatensaus toe te voegen. (Foto Erik van Huizen)
Je kan het worstenbroodje iets pittiger maken door een beetje rode peper aan de tomatensaus toe te voegen. (Foto Erik van Huizen)

Misschien niet het meest briljante recept of de meest gezonde snack. Maar dit worstenbroodje is wel heel erg lekker. En je kan hem helemaal naar je eigen hand zetten. Ik heb er bijvoorbeeld een beetje zuurkool op gedaan met wat homemade tomatensaus en mosterd. Echt Amerikaans. Heerlijk….

Wat je nodig hebt voor drie van deze heerlijke worstenbroodjes:

  • drie plakjes biologische en vegan bladerdeeg
  • zes vega(n) knakworstjes
  • beetje zuurkool
  • tomatensaus, ketchup kan ook
  • mosterd

Hoe je deze worstenbroodjes maakt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Warm de knakworstjes op in wat warm water.
  4. Leg de knakworstje op een plakje bladerdeeg.
  5. Garneer met de zuurkool, ketchup en mosterd en rol het geheel op.
  6. Bak het bladerdeeg in de oven in een half uur mooi bruin en knapperig.

Tip: Lekker bij een kop soep

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here