Vegan spekjes

0
995

Het mag niet van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), spekjes spekjes noemen die geen spekjes zijn, maar ik ga het hier toch lekker doen. Want dan weet je tenminste wat je een beetje kan verwachten van mijn vegan spekjes van tofu.

Je hebt natuurlijk ook de speckjes van de Vegetarische slager, maar bij die kant-en-klaar producten weet je nooit precies wat erin zit als je het etiket niet goed leest. Zo bevatten de speckjes onder meer ei en melk. Niets vegan aan dus, overigens pretendeert de vegaslager dit ook niet. Maar het is maar dat je het weet.

Wat je nodig hebt voor mijn vegan spekjes:

  • een halve blok tofu
  • olijfolie
  • snufje fijn zeezout
  • snufje paprikapoeder

Hoe je deze vegan spekjes maakt:

  1. Pers het vocht uit de tofu door deze in een schone theedoek te wikkelen. Zet hier iets zwaars op, bijvoorbeeld een grote pan of kom met water.
  2. Snij de tofu in dunne reepjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
  4. Bak de tofu in de olie. Het beste is om in het begin de reepjes in de pan goed te verspreiden en dan pas weer aan te raken als ze beginnen te ‘bruinen’.
  5. Roer de reepjes dan voorzichtig een beetje om zodat ook de andere kant bruin en knapperig wordt.
  6. Doe de spekjes in een kom en meng het zeezout en de paprikapoeder erdoor. Je kan natuurlijk ook andere kruiden of specerijen gebruiken, wat je maar lekker vindt.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here