Vegan Parmezaanse kaas

0
1105
© Foto www.ikeetgezond.nl

Wist je dat een melkveehouder voor elke liter melk ook ongeveer 30 gram vlees produceert? Vlees is dus een nevenproduct van de melkveehouderij. Als je het echt goed met de dieren voor hebt, zou je dus ook geen kaas moeten eten. En laat er nu een goed alternatief zijn voor kaas van melk; edelgistvlokken . Hiermee kan je onder meer de lekkerste veganistische strooikaas maken.

Edelgistvlokken worden ook wel voedingsgist, of in het Engels nutritional yeast, genoemd. Edelgist is gedeactiveerd gist en is dus ook te gebruiken in een gistvrij dieet. Het heeft een noot- en kaasachtige smaak en bevat de vitamines B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. Ook is deze gist rijk aan plantaardige eiwitten. Edelgist is dus niet alleen lekker, maar ook nog gezond.

Wat je nodig hebt voor de vegan Parmezaanse kaas

  • 100 gram ongebrande cashewnoten
  • 10 gram edelgistvlokken
  • 1 theelepel zeezout
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder

Hoe je deze vegan Parmezaanse kaas maakt

Het maken van de vegan Parmezaanse kaas is heel makkelijk. Doe alles in de keukenmachine en maal het tot een fijn soort meel. Draai niet te lang, want dan kunnen de cashewnoten een soort van boter worden en dat is niet de bedoeling.

Lekker met pasta Bolognese.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here