Deze vegan eiersalade is gemaakt van tofu. De kala namak geeft de smaak van ei aan de salade, kurkuma de kleur. Je zult verbaasd zijn hoe je met dit zout de smaak van ei benadert.
Voor deze vegan eiersalade heb je nodig
- 1 blok tofu
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel kala namak
- 1 eetlepel citroensap
- 1 flinke theelepel fijne mosterd
- paar eetlepels veganaise
- vers gemalen zwarte peper
Hoe je deze vegan eiersalade maakt
- Pers het meeste vocht uit de tofu. Dit kan je doen door de tofu in een theedoek te wikkelen en er iets zwaars op te zetten, maar het makkelijkste is een pickle pers. Duurt ongeveer een kwartier tot een half uur.
- Snij de tofu vervolgens in dunne reepjes en doe het in een ruime kom.
- Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de veganaise, roer door elkaar en prak nog en beetje.
- Roer zoveel veganaise door het mengsel dat een lekkere ‘lobbige’ salade ontstaat.