Vegan chocolademousse

Heerlijk, maar niet zo duurzaam

0
91
Ik heb de chocolademousse gegarneerd met huisgemaakte aardbeienjam en wat gehakte hazelnoten. (Foto Erik van Huizen)
Ik heb de chocolademousse gegarneerd met huisgemaakte aardbeienjam en wat gehakte hazelnoten. (Foto Erik van Huizen)

Ik zag dit dessert voorbij komen bij de Vegan Society of New Zealand en ik vond het er heel erg lekker uitzien. Ik ben alleen niet zo’n voorstander van het gebruik van avocado, want de teelt van de populaire avocado zorgt voor veel problemen. Ook kokosmelk en agavesiroop komt niet echt uit de buurt. Ik heb toch maar het recept gevolgd en ik moet zeggen dat het heerlijk was. Alleen ga ik volgende keer toch echt een vervanger voor de producten zoeken die van ver komen. Maar een keertje zondigen mag toch wel? Hoop ik…

Wat je nodig hebt voor deze vegan chocolademousse

  • 1 blikje (270 ml) volvette kokosmelk van Fair Trade
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels agavesiroop
  • 1 avocado
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koffie
  • snufje zeezout
  • aardbeienjam
  • hazelnoten

Hoe je deze vegan chocolademousse maakt

  1. Meng de kokosmelk, cacaopoeder en agavasiroop bij elkaar en verhit even kort op een laag vuurtje tot alles goed is gemengd.
  2. Roer de vanille, kaneel, koffie en zout erdoor.
  3. Doe alles in een kom, voeg de avocado toe en maal dit alles tot een smeuïge geheel.
  4. Verdeel de mousse over twee glazen en zet minstens twee uur in de koelkast.
  5. Garneer de mousse met een toefje aardbeienjam en wat gehakte hazelnoten.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here