Dit broodje is heerlijk als lunch met een lekker kommetje soep. Op het broodje heb ik eerst een salade ‘gesmeerd’, van fijne reepjes spitskool met brunoise (kleine blokjes) gesneden wortel. Het desem stokbrood komt van de lokale bakker, het Arcener Bakhuys.
Het recept voor de vegan shoarma kan je hier vinden.
Voor de salade heb je nodig:
- een kwart spitskool
- 1 grote wortel
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels vegan yoghurt
- vers gemalen zwarte peper
- snufje zeezout
- 1 desem stokbrood
Hoe je dit vegan broodje shoarma maakt:
- Snij de spitskool in hele dunne reepjes.
- Snij de wortel in kleine blokjes.
- Meng alles met een snufje zeezout door elkaar en kneed dit in een kom even goed.
- Roer de vegan yogurt door de groente en maak op smaak met de vers gemalen peper en zeezout.
- Snij het stokbrood in drie delen en snij deze weer door.
- Verdeel eerst de salade over de platte zijdes van het stokbrood, daarna de shoarma.
Tip Lekker met een linzensoep