Thaiarcense soep

0
211
Wij hebben deze Thaiarcense soep gegeten met brood van het Arcener Bakhuys. (Foto Erik van Huizen)

Deze Thaiarcense soep heeft mijn vriendin gemaakt met groente uit eigen moestuin. De hoofdrol in deze soep is weggelegd voor de pastinaak en de geelwortel.

Wat je voor zes personen nodig hebt:

  • 1 grote witte ui
  • 200 gram pastinaak
  • 2 kleine aardappelen
  • kwart knolselderij
  • 2 stukjes geelwortel (kurkuma) van elk 2,5 centimeter
  • 2 dikke tenen knoflook
  • kwart hete rode peper
  • 3 volle eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel sesamolie
  • kruidenbuiltje van 1 laurierblad, bosje tijm en Thais limoenblad
  • halve eetlepel kerriepoeder

Hoe je deze Thaiarcense soep maakt:

  1. Snij de ui pastinaak en knolselderij in kleine stukjes.
  2. Snij de kurkuma wortel, rode peper en knoflook in zeer kleine stukjes.
  3. Maak 1,5 liter kruidenbouillon met water, bouillonblokje en kruidenbuiltje.
  4. Fruit de groenten in wat sesamolie, als ze zijn aangebakken de kurkuma, rode peper en knoflook erbij.
  5. Dan de aardappels in heel kleine stukjes erbij. Goed blijven scheppen!
  6. Na ongeveer 10 minuten de groenten in de bouillon doen.
  7. Voeg de kokosrasp en kerriepoeder erbij en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  8. Haal een grote schep groente uit de bouillon halen. De rest pureren met staafmixer.
  9. Doe de schep groenten terug en roer door. Hak de cashewnoten grof en rooster.
  10. Serveer deze prachtige gele soep met wat druppels uitgeknepen citroen, een half schijfje citroen en de geroosterde cashewnoten.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here