De herfst nadert en het is dus weer tijd voor verwarmende soepen. Zoals deze, met koolrabi en pompoen.
Wat je voor deze soep van koolrabi en pompoen nodig hebt
- 600 gram koolrabi
- 750 gram pompoen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 theelepel citroensap
- 1 liter groentebouillon
- 150 gram kikkererwten
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Hoe je deze soep nodig maakt
- Snipper de ui, rasp de knoflook en fruit aan in de olijfolie.
- Snij de koolrabi en de pompoen in blokjes. Voeg bij het uimengsel en roerbak een paar minuten.
- Roer de ras el hanout en het citroensap goed door het mengsel.
- Voeg de groentebouillon toe en laat dit 20 tot 30 minuten voorzichtig koken tot de koolrabi zacht is.
- Maal de soep fijn met de staafmixer of keukenmachine.
- Schep als laatste de kikkererwten door de soep.
- Maak de soep indien nodig verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.