Soep van koolrabi en pompoen

0
916
De citroen in deze soep geeft de koolrabi en de pompoen iets fris. (Foto Erik van Huizen)
De citroen in deze soep geeft de koolrabi en de pompoen iets fris. (Foto Erik van Huizen)

De herfst nadert en het is dus weer tijd voor verwarmende soepen. Zoals deze, met koolrabi en pompoen.

Wat je voor deze soep van koolrabi en pompoen nodig hebt

Hoe je deze soep nodig maakt

  1. Snipper de ui, rasp de knoflook en fruit aan in de olijfolie.
  2. Snij de koolrabi en de pompoen in blokjes. Voeg bij het uimengsel en roerbak een paar minuten.
  3. Roer de ras el hanout en het citroensap goed door het mengsel.
  4. Voeg de groentebouillon toe en laat dit 20 tot 30 minuten voorzichtig koken tot de koolrabi zacht is.
  5. Maal de soep fijn met de staafmixer of keukenmachine.
  6. Schep als laatste de kikkererwten door de soep.
  7. Maak de soep indien nodig verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here