Smeerseltje van zevenblad

0
872

Zelf noemde ik het een pesto van zevenblad, maar mijn vriendin vond dat waarschijnlijk teveel eer. ‘Lekker smeerseltje’, kwalificeerde ze mijn fantastische compositie van dit ‘onkruid’ uit de tuin. Vrienden die met de Pasen kwamen lunchen, bleken enthousiast en deden zich tegoed aan het smeerseltje op desembrood. Het bloempje op de foto is van de daslook. Staat niet alleen mooi, maar is ook nog eens erg lekker, ook in een salade.

Overigens is dit een veganistische variant van pesto, de Parmezaanse kaas heb ik hiervoor vervangen door vegan kaas.

Voor een potje van deze pesto van zevenblad heb je nodig:

  • 8 flinke handen zevenblad
  • 4 eetlepels vegan kaas
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • handje walnoten
  • sap en rasp van een halve citroen
  • vers gemalen peper
  • olijfolie

Hoe je dit smeerseltje maakt:

  1. Haal de dikste steeltjes van het zevenblad, was en droog de blaadjes.
  2. Maak de vegan kaas volgens het recept.
  3. Was de zonnebloempitten en rooster ze langzaam in een pan.
  4. Pers de citroen en rasp de schil voorzichtig.
  5. Doe alles in een keukenmachine en voeg tijdens het malen zoveel olijfolie toe tot je een lekker smeerbare pesto krijgt.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here